2 nieuwe, jeugdige bloggers onder de loep!

Zelf ben ik nog maar een dik jaar aan het bloggen. En heb ik al een triljoen zaken geleerd… Met plezier wil ik een paar jonge bloggers voorzien van opbouwende feedback… hier komen ze!

Sparkling Thoughts

Joyce blogt met Sparkling Thoughts sinds mei 2016. Een moedige jongedame met een omniblog (yep, doe ik ook!). Hier komt mijn ongezouten mening…

Looksparkling-thoughts

De blog oogt heel sober; een toffe en spannende tegenstelling met haar titel! Wat ik wél vervelend vind, is het scrollen naar beneden als ik de titels van haar recente artikel wil lezen.  Haar prachtige foto’s trekken me aan en geven weer waar Joyce voor staat. Knap! De categorieën staan wat slordig uitgelijnd (ik ben hier heel gevoelig voor) ;-). Dat heeft ze ondertussen letterlijk rechtgezet…

Rubriek ‘Over mij’

Natuurlijk wil ik eerst weten wie achter de blog staat. De tekst mag swingender! Joyce mag zeker haar specifieke karaktertrekken in de verf zetten. En meer vertellen over haar chronische ziekte: lupus! Deze aandoening had ik graag in haar hoofdpagina ‘met naam vernoemd’ gezien. Het toeval wil dat een heel goeie vriendin van me ook aan Lupus lijdt. Lotgenoten zullen haar site hierdoor vinden.

Blogposts

Aangezien de artikels blijven bestaan, kunnen lezers op eender welk moment een blogpost lezen. Praat niet over ‘gisteren’, ‘vandaag’…  Joyce mag minder informatie geven en weetjes selecteren, die heel speciaal zijn (voor haar of de lezer)…  Bijvoorbeeld  één geluksmomentje voor elke dag van de week. Less is more!

Schrijfstijl

Als ze nog wat minder herhaalt of alternatieve woorden gebruikt, hangen we aan haar virtuele lippen… Tip: kijk op synoniemen.net! Bloggen blijft hard werken… Schrijven én herschrijven én schrappen. Ik weet het :-).

Conclusie

Een openhartige, persoonlijke blog, die vlot leest en nog vééééél potentieel heeft… Blijven bloggen Joyce!

Een mannelijke blog: a Dutch man’s lifea Dutch man's life

De website  oogt knap en vooral het logo spant de kroon… Wow! Als Andreas me laat weten dat hij dit samen met een vriendin zelf heeft ontworpen, heb ik nog meer ‘gezonde’ jaloersheid ;-).

Over mij

Andreas lacht je meteen toe en dat tovert bij mij ook meteen een ‘smile’.  Hij schrijft ontwapenend eerlijk over zijn chronisch optimisme (super!) én het leven met de ziekte van Lyme.

Blogposts

Andreas hanteert een vlotte pen en bezigt ‘spreektaal’. Top! Voor mij mag het nog wat minder tekst zijn… Schrijven is schrappen! De categorieën zijn duidelijk en goed gestructureerd. Natuurlijk valt ‘Lyme’ heel erg op en spreekt me erg aan.

Look

De website nodigt echt uit om meer te lezen en naar blogposts op zoek te gaan. Heel moedig ‘vlogt’ Andreas tijdens de ‘week van de teek’. Hier mag het fimpje ook minder lang duren… Ja, we leven in een snelle wereld en de aandacht verslapt in no time!

Mijn favoriet

A Dutch man’s instaweek: zalig om te bekijken! Echt blijven doen… Maar het mag hier ook wat minder tekst zijn (is ook minder werk!) 😉 De meeste ‘lezers’ blijven visueel geboeid en zullen minder tekst lezen. En de ‘bucketlist‘ natuurlijk… Toevallig heb ik mijn versie pas geschreven ;-).

Conclusie

Zooo blij dat ook jonge mannen bloggen en recepten delen…JEUJ! En straf dat net deze twee jonge mensen over hun chronische aandoening schrijven… (H)eerlijk om te lezen. Ik ben fan van deze twee nieuwe bloggers!

 

5 Reacties

  1. Wauw wat een mooie stukken! Bedankt voor deze aandacht voor mijn blog! Binnenkort ga ik zelfs een domein aan schaffen en ik ga zeker wat met je feedback doen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*