3 mannen openhartig over stakingen!

3 stoere mannen

Ken jij ondertussen mijn 3 stoere mannen? Iedere maand krijgen zij 1 vraag en geven zij hun eerlijke mening. Vandaag laten ze het achterste van hun tong zien over een gevoelig fenomeen: stakingen!

Wie zijn zij?

Wil jij deze 3 dappere mannen leren kennen? Klik dan hier. Omdat ze allemaal een ander dialect spreken, vind je de scriptie onder het filmpje ;-).

Steven

Ja, stakingen. Een gevoelig puntje. Soms moet het kunnen, soms zijn er redenen. Maar ik vind – eerlijk gezegd – dat ze den dag van vandaag veel te gemakkelijk staken. En wat ik vooral vind, is dat de vakbonden veel te veel macht hebben en hun veel te veel permitteren kwestie van stakingen en met dreigingen en zo. De dupe is altijd de gewone werkende mens.

Als iedereen moet besparen, dan moet iedereen besparen. En dan is het niet zo dat vakbonden daar tegenin moeten gaan voor een bepaald aantal mensen. Terwijl andere sectoren dat niet hebben. Punt.

Serge

Ik ben al heel mijn leven zelfstandige. En ik denk dat de mensen niet weten waarmee ze bezig zijn. Ik denk dat er ook veel mensen zijn, die staken puur alleen om de reden dat ze niet moeten gaan werken. Mij heeft het alleen maar voordelen opgeleverd. In die zin dat ik voor grote bedrijven al eens in plaats van stakende mensen ben gaan werken. That’s it.

André

Stakingen. Ergernis van heel veel mensen. Aan de andere kant – balans weer – ik denk dat een staking ook iets is waar mensen voor geijverd hebben. Het is iets waar mensen voor gevochten hebben omdat het hun rechten laat komen. Ge kunt daar voor of tegen zijn, het is er geweest. Als ge niet meer gaat staken, dan moet ge zorgen dat er iets anders is, waarbij dat ge toch uw rechten kunt laten gelden.

Maar ik denk nét dat ge met mekaar moet gaan zoeken. Zowel de stakers als de ‘dialogers’ om eens terug die gulden middenweg te vinden. Om eens te zien van hoe kunnen we stappen vooruit maken. En niet staken om dingen stil te zetten of dingen af te dwingen. Maar terug stappen te zetten.

 

1 vraag aan 3 stoere mannen
Stoere mannen!

 

En met welke stelling ben jij het (on)eens? Durf je jouw mening geven?

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*