Nog 4 goed verborgen plekjes voor jou in Gran Canaria!

Gran Canaria

Gran Canaria blijft onze favoriete bestemming… Niet het drukke zuiden, maar wel de vissersdorpkes. En bij onze derde vakantie hebben we nog wat gouden tips voor jullie gevonden.

1.El Puertillo

Als je dacht dat ons geliefkoosd Melanara redelijk klein was, dan heb je El Puertillo nog niet bezocht! Slechts twee restaurants, een wandeldijk van een kilometer lang, twee kleine stranden en Los Banaderos (een natuurlijk zwembad in de zee). That’s it! Zalig toch!

Gran Canaria El Puertillo

Je hebt een surf- en een zwemstrand (als dat een goed woord is); voor de veiligheid staan 10 strandwachters in. Ja, je leest he goed… TIEN! Toen we op het zand een middagdutje deden, startten 2 redders hun boot samen met een technieker. Jawel! Na een kwartier begon de motor toch te pruttelen en kozen ze het ruime sop. Wij vielen lekker in slaap onder het warme zonnetje.

Gran Canaria

Na een half uur deed ik versuft mijn ogen open. ‘Wat is dat hier?‘ Iedereen op de 2 terrassen én op het strand stond naar de zee te turen. Politie, Guardia Civil én een ambulance stonden klaar. Huh? En toen even later een helicopter rondcirkelde, wisten we dat het hier niet om een oefening ging.

De visser redt de redders…

De 8 redders stonden wat chaotisch te doen. Dan heeft een visser, die op het terras zat, de motor van zijn boot gaan halen (onder luid applaus). De visser, samen met een vriend en een redder, hebben de vrouwelijke strandwachter en haar collega gaan redden op zee. De reddingsboot had averij – een serieus gat – en volgens ons heeft ze haar knie aan de rotsen of aan de boot helemaal opengereten.

Toen de blonde ‘hoofdredder’ (of hoe heet dat) voor ons terras het verhaal aan een vriendin deed, begon ze hartverscheurend te huilen. Yep!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Oh ja…

El Puertillo heeft een keischattig kerkplein met een tof terras, waar de lokale kerkgangers een pintje drinken.

Gran Canaria El Puertillo

2.Bergrit naar La Aldea

Een jaar geleden durfde ik totaal niet naar het prachtige westen van het eiland te rijden. Nu had ik mijn moed bijeengeschraapt.

Af en toe stoppen voor het adembenemend uitzicht. Op ons eindpunt – Aldea – beslisten we om de terugrit via het binnenland te doen, omdat het wat minder beangstigend zou zijn. NOT!

Deze diashow vereist JavaScript.

Je rijdt constant de bergen op, af en rond op kleine, steile weggetjes. Bij elke bocht moet je toeteren, want twee auto’s kunnen elkaar écht niet passeren. Vergeet schilderachtige dorpjes, want die zijn er niet :-(. Op een gegeven moment reden we zelfs in de mistbanken… Enkel voor durvers!

3.El Risco

Gran Canaria El Risco

Tijdens de rit van Puerto de las Nieves Agaete naar Aldea (via de zeekant dus) stopten we in El Risco (what’s in a name!). Daar kan je een prachtige en pittige wandeling maken naar ‘Charco Azul’ (de blauwe plas). Bij ons was die nét uitgedroogd haha! Toch de moeite waard en voordat je vertrekt, kan je iets drinken bij de lokale cafeetjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

4.Aldea

Op maandag 11 september reden we via El Risco naar Aldea, een kleine badplaats met een mooi strand. We visualiseerden het al: op het terras van een restaurant rustig een verse vis eten met zicht op zee. Not!

Deze diashow vereist JavaScript.

Elk jaar vieren de inwoners ‘Fiesta de Charco.’ Ronde grote plas verzamelen ze en op een sein springen ze in het water en proberen een vis met een mand of met de hand te vangen.

 

Nog meer geheime plekjes in Gran Canaria ontdekken? Klik dan hier!

Meer Gran Canaria

Nog wat herinneringen…

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Bosbrand

Tenslotte kijken we de laatste avond vanop ons terras met grote, angstige ogen naar de 12 meter hoge vlammen :-(.

Gran Canaria

2 Reacties

  1. Bedankt voor de tips, wij gaan er al jaren naartoe begin van de lente, doch afwisselend met Tenerife en Lanzarote. Blijft idd. toppie !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*