Mijn 5 lunchtips in Antwerpen: spesjaal voor jou!

Camino Vietnamees restaurant

Als de zomerse terrasjes lonken, als de benen uit een short of rok steken, dan weet je het. Tijd om tijdens de middagpauze of in het weekend een lunch buitenshuis te smikkelen. Mijn 5 lunchtips in Antwerpen.

1.Vietnamees Camino

Op zondagen kuieren wij – mijn man en ik – regelmatig door onze koekenstad. Bij toeval ontdekten we deze parel op weg naar de Kloosterstraat op het Muntplein. Het water komt me nog in de mond bij mijn Banh Mi – broodje met buikspek. En ik dronk een verfrissende gember-munt limonade. Nomnomnom…

2.Broodje in de Zoo

Maak jouw eigen favoriete broodje of lunch thuis en eet het op in de Zoo – naast het Centraal Station. Je hoeft geen ticket aan te schaffen! Een heel stuk kan je zo de dierentuin in wandelen en op een bankje smullen met zicht op de roze flamingo’s. Just saying!

lunchtips Antwerpen3.Vreemdelingenmarkt

Elke zaterdag kan je boodschappen doen op het Theaterplein. Je vindt diverse kraampjes met fruit, groenten, vis, vlees, Italiaanse pasta, Griekse moussaka of andere exotische waren. Vaak erger ik me dood aan de dure Thaise gerechten in restaurants.Op de markt kan je voor een faire prijs een pad thai bikken.

4.Le Pain Quotidien

Ooooh, hun heerlijk brood en de hemelse citroentaartjes… Bij deze bakker kan je ook lekker lunchen aan de grote, gemeenschappelijke tafel of apart. Jouw keuze! Te vinden op twee plekjes in Antwerpen (ook vlak achter mijn deur… niet goed voor de lijn!) en over het hele (buiten)land.

5.Perruche

Perruche Antwerpen
Salade geitenkaas… nomnom!

Het vintage interieur van Perruche op het Theaterplein charmeert me enorm. De locatie vind ik top! En dan een … een slaatje geitenkaas. Dat fleurt een zondagmiddag helemaal op.

Nog meer suggesties in Antwerpen:

Perruche Antwerpen

 

 

 

 

 

3 Reacties

  1. Super! Staat genoteerd voor mijn volgend bezoekje aan Antwerpen 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*