7 hilarische uitspraken in het magische Marrakech

marrakech

Met de organisatie 72HOURSRELOAD heb ik 30 stijlvolle, krachtige, lieve en grappige dames leren kennen in Marrakech. 72 uur lang hebben we geconnecteerd met uitzonderlijke vrouwen in Marokko, maar we hebben vooral mét elkaar gepraat en gelachen. Zo ontstonden deze hilarische uistpraken. Enjoy!

1.Keuzestress

Sofie vertelde ons over het werk en haar Franstalige collega, die nogal fel kan uithalen. Na een hele onstuimige discussie eindigde ze met de stevige oneliner: ‘Choose your bottles!.

marrakech2.We zijn toch zooooo gezond bezig!

In de prachtige tuin van hotel Capaldi zaten we in kleine groepjes rond het zwembad. Op 30 minuten tijd (na een heel beklijvende keynote speech van avonturier Alice Hunter Morrison) beslisten we welk project wijzelf kunnen waarmaken om anderen te inspireren (of de wereld te verbeteren). Hierover binnenkort meer!

We dwaalden even af 😉 en Ilse relativeerde de ‘perfecte wereld’ op de sociale media. ‘Met al hun gezonde maaltijden en hun ideale gezinnetjes… Soms ga ik ne vettige hamburger met friet halen, maak een foto en plaats die op Facebook of Instagram met hashtags: #oxidantia #gluten.

3.Proficiat!

Vera vertelde dat we elkaar en onszelf vaak in moeilijkheden brengen. Waarom moeten we altijd groeien of nog succesvoller zijn? Soms is de keuze om niet te groeien even goed of beter. We keuvelden verder over een bepaalde categorie mensen, die het belangrijk vinden om veel personeel te hebben.

Ilse informeerde ons dat in de Joodse gemeenschap een gezegde bestaat voor de concurrentie:

4.Ik heb zo’n zwaar leven

’s Avons zitten we gezellig te tafelen met een heerlijke ‘vin gris’ en genieten we van de fantastische keuken. Later in de bar (of op de dansvloer) zetten we onze ‘diepgaande’ gesprekken verder. Dan keken we elkaar aan en meesmuilden met diepe stem: ‘Ik heb zoooo’n zwaar leven…’

5.Onze gids in het magische Marrakech

Onze nogal macho mannelijke gids had de grootste moeite om de hele meute dames bij elkaar te brengen om zijn kennis over Marrakech bij te brengen.

Op een gegeven moment was het gelukt en rammelde hij wat historische data af tot… één van zijn weinige tanden uitviel. Hij kon die nét op tijd vangen en had wat moeite om die terug op zijn plaats te wringen.

Lesley riep: ‘Onze gids moet een tandje bijsteken!’

marrakech

 

6.Less is more!

In de luchthaven van Marrakech hadden we net genoeg tijd om nog iets te eten en wat te shoppen. Ik verklaarde aan Greet dat ik zo weinig mogelijk koop, omdat ik met minder materiële dingen wil leven. Greet keek me aan en zei heel flegmatiek: ‘Ik ga nog iets voor mezelf kopen. De kindjes hebben al genoeg.’

 

7.Nog eentje dan… om het af te leren 😉

Only dead fish go with the flow.’

 

 

8 Reacties

  1. Ja, het volledig verslag (met heel interessante en emotievolle contacten) volgt… Bedankt!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*