Goesting om nog 5 kostelijke uitspraken te lezen? Komtie!

kostelijke uitspraken

Opletten geblazen als ge in mijn buurt een kostelijke uitspraak doet. Ik vind dat we veel te weinig lachen in de wereld. Dus deel ik de grappige one-liners met mijn lieve lezers. Enjoy!

Vree wijze garçon

Regelmatig gaan wij iets smullen of drinken in het Veldekenshof in Turnhout. Je kan daar niet alleen lekker eten; de garçonnekes antwoorden vrij ‘ad rem’. Vind ik leuk! Mijn man Dirk vroeg aan eentje: ‘Waren de 3 wijzen getrouwd?‘ De blonde kerel grinnikt: ‘In mijn verhaal wél.‘ Dirk pareert vrolijk: ‘Dan waren ze niet echt wijs hee!’

 

Verbouwstress

Al een paar maanden zitten we middenin een paar verbouwingen. En natuurlijk hadden wij geen kant-en-klaar plan, maar komen de ideeën tijdens de werken. Mijn man heeft altijd nét iets andere inzichten dan de gangbare Jan met de pet. Zelfs voor onze gordijnen. Regelmatig springen vrienden binnen en krijgen we advies. Ik vroeg hem na een bezoekje:

 

Schilderen

Tegen vrienden was ik mijn relaas aan het doen over het winkelen ‘zonder dieptezicht’ aangezien mijn linkeroog is geopereerd. ‘Ik heb de verfrollen gaan wisselen. Een paar weken heb ik geschilderd dat het een lust was en toch slaag ik erin om te kleine verfrollen te gaan bijkopen. ‘ Luc antwoordt zachtjes: ‘Wat hebt ge dan meegekregen? Een handveger?’

 

Prioriteiten stellen!

Goede vriendin Viv vertelt op een feestje over haar zoon: ‘Onze Miguel wou weer naar een fuif, maar hij mocht niet van mij. Hij moest leren. En weet je wat die guitige aap aan mij vroeg? ‘Weet jij het verschil tussen de school en een fuif?‘ Ik antwoordde: ‘Pffffttt… Ja hoor, jij gaat graag naar een fuif, maar niet graag naar school.’ Miguel schudde zijn hoofd: ‘Nee, school kan je overdoen en een fuif niet.

Kan ik wat lenen?

Mijn schoonzus Kris en haar man Staf kwamen onze studio’s bewonderen. We kletsten heel wat af en terwijl we over het Mechelseplein wandelden, vroeg Kris: ‘Ség, heb jij misschien een badpak dat ons Hanne kan lenen?’ Mijn wenkbrauwen gingen pijlsnel de hoogte in, want ons nichtje is een ranke blondine (en ik heel wat romiger). Kris babbelt verder: ‘Ja, ze gaat naar Kroatië op vakantie in de zomer. Voor 2 weken een badpak kopen als ze hoogzwanger is, vind ik wat stom.‘ 😉

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*