5 warme, winderige uitspraken in Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria blijft onze topbestemming. Nee, niet in het toeristisch Maspalomas (trouwens, wie wil in een stadje verblijven dat ‘veel duiven’ heet?), maar wel in de kleine, authentieke vissersdorpkes. Hier ontspannen we ten volle en dan rollen de warme, winderige uitspraken uit onze mond.

 

1.Koele ijsjes

We liggen op het leuke strandje in Salinetas. Het is warm… broeierig warm. Dirk kijkt me smekend aan: ‘Ga jij een ijsje halen in het winkeltje?’ Ik kijk hem ongelovig aan: ‘Echt? Voordat ik hier ben, heb ik een zakske melk bij!’.

2.Winderig

Op een dag staat er veel wind. Echt veel wind! Dirk begint de luchtmatras op te blazen. Mijn wenkbrauwen gaan de hoogte in. ‘Met dit weer heb je écht een luchtmatras. Doe er een koordje aan en je kan met een ballon gaan wandelen.’

3.Beroemde vissersdorpjes

We zitten op ons heerlijk terras te genieten en ik lees wat in een reisgids over Agaete. Ik vertel wat weetjes aan Dirk: ‘Wist jij dat Agatha Christie hier haar vakantie heeft doorgebracht?‘ Hij kijkt op en vraagt: ‘Wie? Agaete Christie?’

4.Papas en mamas

’s Avonds eten we in één van de vele visrestaurantjes, waar de Spanjaarden op het muurtje zitten te wachten voor een plekje. Mijn man mijmert: ‘Zullen we alvast papas arrugadas (vertaling: gerimpelde aardappelen – een specialiteit) bestellen?’ Turend kijk ik rond:

5.Voetbalkampioen

Met onze huurauto rijden we het binnenland in en maken een helse bergrit. Als we gespannen als een veer door het bergdorpje Alfonsara rijden, murmelt Dirk: ‘Hier is de voetbalclub altijd kampioen.’ Ik kijk hem idioot aan. Hij verklaart verder: ‘ De andere clubs geven altijd forfait, omdat ze deze rit niet zien zitten.’

 

Wil jij weten welke leuke plekjes we al ontdekt hebben? In sommige dorpjes hebben we al een paar keer het liefst gelogeerd. Ik verklap deze geheime locaties in deze blogpost.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*