Afrodisiaca toer in Antwerpen: zinnenstrelende wandeling!

afrodisiaca tour Antwerpen

Wat een feest!

Een goeie vriend heeft als verjaardagsfeest een culinair event geregeld voor een groepje party animals. Wat een verrassing als we vernemen dat het om een zinnenstrelende wandeling gaat… Yep, we are soooooo totally in!

afrodisiaca toer AntwerpenAfrodisiaca

Gids An neemt ons mee in haar smakelijke en verleidende verhalen over erotiek en prikkelend eten en drinken. Bij onze eerste stop duiken we de duisternis in door een extra smalle en enge trap naar een koele kelder. Hier leren we dat Afrodite – prachtige godin – haar naam heeft verleend aan Mezcal, Spaanse vlieg, sjoeklat, gember en selder… Juist! Afrodisiaca troef! Onze luidruchtige groep schatert: “We gaan toch niet heel den avond selder eten hee…” Nope, we krijgen artisjok voorgeschoteld, waar we de blaadjes mogen afzuigen ;-).

De Schelde

Deze diashow vereist JavaScript.

We wandelen gezwind door het historisch centrum en kuieren langs ’t water. Toen de magazijnen langs de Schelde werden gebouwd, protesteerden de Sinjoren heftig. Ze konden ‘hun water’ niet meer zien. Zo bouwde Antwerpen de wandelboulevard… De liefde voor de Schelde blijkt groot! Aan ’t Steen krijgen we nog een verhaal over een manneke met ontbrekende fallus (huh?) en wat opwekkende sjoeklat met gember… Nomnom!

Schipperskwartier

De hoerkes mogen niet ontbreken in een avond vol erotiek.

Ze mijmert terug naar de tijd waar de auto’s in file stonden te toeteren om prijzen af te spreken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Rooden Hoed

In het centrum dalen we weer een kelder in (jawel!), waar de oesters en champagne op ons wachten… Onze zinnen strelen we intens! De avond voelt zwoel en we komen helemaal in de sfeer om verder te tafelen…

 

afrodisiaca toer Antwerpen Culigenieten

De liefde van de man gaat door de maag! Hoe hemels smaken de gerechtjes in restaurant 12 Place du Marché... De bediening serveert sympathiek en vlot. Puur genot! Wist je ook dat eigenaar Hendrik en zoon Thomas hun HenTho gin distilleren op de zolder?  Als afscheid krijgen we nog een sensationeel kadootje van sympathieke en energieke gids An.

 

afrodisiaca toer Antwerpen

BBC

We eindigen onze avond in stijl bij Best Beers Café, waar je goed getapte pintjes, Karmeliet en Kwak van ’t vat kan drinken met verdraaid vriendelijke eigenaars… Topadresje!

Best Beers Café Antwerpen

Het was een nacht, die je alleen maar in films ziet…

 

Abonneer je en ontvang exclusief mijn allereerste e-poëzie…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*