Alweer 5 gigantisch toffe uitspraken, die jouw dag opvrolijken

gigantisch toffe uitspraken

Als ik in de buurt ben en je doet gigantisch toffe uitspraken, dan heb je kans dat die op mijn blog landt ;-). Hier komen ze … Lees en grijns.

 

Mozes

Op vakantie in Gran Canaria lagen we lekker te luieren, toen mijn man plots opkeek en vroeg: ‘Weet jij de achternaam van Mozes?’ Ik kijk hem verbaasd aan: ‘Nee.’ Hij weer: ‘Van den Berg.En weet je hoe de vader van Mozes heet?’ ‘Nee, Dirk, vertel het me maar.’ ‘Movijf.’

Op de tram

Een goedlachse vrouw (tante of grote zus?) vraagt op de tram aan 2 kindjes, die naast haar op de zetel zitten: ‘Wat hebben jullie vanmiddag gegeten?‘ Het verlegen jongetje antwoordt stilletjes: ‘Kaas tussen mijn shandwish.’

De vrouw draait zich naar het meisje met twee staartjes: ‘Had jij saucisse?’ Het meisje kijkt met grote ogen en stamelt: ‘Huh?’ De vrouw verduidelijkt: ‘Dat is salami, een vleesje.’ Dan begint het meisje hard te knikken: ‘Oh, je bedoelt een rondje!’

Goedbewaard

Op de Winter in Turnhout maken we kennis met Inge en Franky. We hebben gemeenschappelijke vrienden, die hun droom waarmaakten en in Frankrijk hun succesvolle kunstgalerie Paul Jansen openden. We keuvelen heen en weer, babbelen over Paul en Sandy en maken snode plannen om hen te bezoeken. Plots zucht Inge: ‘

Wazig

Op controle bij mijn oogchirug krijg ik het goede nieuws dat mijn scan fantastisch is. Dan dien ik de oogtest nog te doen; je weet wel, die lettertjes op afstand lezen. Met mijn rechteroog ging het vlotjes. Dan kijk ik door het apparaat en vraag: ‘Kan je dat glaasje poetsen, want er staan vegen op. Ik zie wazig.‘ De chirug knikt: ‘Ja, dat kan natuurlijk.’

Daarna kijk ik terug door de machine: ‘Euh… het blijft wazig.’ ‘Dat ligt aan uw lens mevrouw.’ Ik antwoord wat bitsig: ‘Ik heb mijn lenzen niet in.’ ‘Mevrouw, het ligt aan uw ooglens. U heeft cataract.’

#vreeweiss

Met vrienden spreken we af om in december een daguitstap te maken naar Winter in Gent. Ik glunder: ‘Ik vind Gent zo’n supertoffe stad. Alles is te voet bereikbaar. Prachtig historisch centrum en dan dat sappig dialect. Dat is ongelooflijk goed gevonden hee… die #vreeweiss!’ Dirk kijkt me aan en fluistert: ‘Is dat weer een zanggroepje dat ik niet ken?’

Wil je nog meer uitspraken lezen?

Kies de tag Vijf of lees hier de vorige.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*