Toerist in eigen stad Antwerpen… ook dichtbij genieten!

Antwerpen… JEUJ!

Hoe heerlijk toch om in Antwerpen te wonen! Slechts een tramrit van heel wat events, musea, marktjes,… en elk weekend (elke dag?) biedt de Koekenstad voor elk wat wils.

Als op zondag de zon zich laat zien (of het is tenminste droog) dan kijk ik naar de facebookgroep van Antwerpen. Hier krijg je meteen een overzicht wat je allemaal kan doen.

amateurkunstenaars op een relevante plek
amateurkunstenaars op een relevante plek

IMG_1252

Lambermont

Dirk en ik besluiten dan ook om van de ‘amateurkunstmarkt’ Lambermont te wandelen naar de Swanmarket op de Grote Markt.  Met een tramkaartje (best een tramkaart in een winkel kopen om goedkoper te trammen – 1 ritje kost EUR 1.40 tov EUR 3.00! de lijn) kom je bijna overal in de stad.

Kunst

We stappen naar het Museum Schone Kunsten en zien daar talrijke artiesten zitten met hun standje. Een fijne sfeer, leuk muziekje, banken waar je een drankje kan nuttigen, fijn! Ze glimmen van trots en ik ben blij dat de amateurs van heel wat markten thuis zijn.  Ik geniet met mijn ogen!

IMG_1256

Jugendstil

We wandelen via de Volkstraat naar de Grote Markt en het valt me elke keer weer op hoeveel moois we onderweg tegenkomen. Van toffe terrasjes, ontbijtzaken, knusse restaurantjes tot Jugendstil gevels. Hm, in Noorwegen hebben we speciaal een toeristische toer geboekt om huizen met Art Nouveau te spotten en hier blinken ze spontaan op onze toer…

 

Onverwachte Jugenstil
Onverwachte Jugenstil

Swanmarket

De swanmarket brengt gemoedelijke drukte op de markt met een keur aan food, kleding en snuisterijen. Genoeg aanbod om wat te kuieren. Meteen even gebruikmaken om het Stadhuis te bezichtigen!

Stadhuis

In 2015 bestaat het  stadhuis 450 jaar en kan je iets nuttigen in de pop-up ’ t schoon verdiep’… Een must do! Helaas hebben heel wat toeristen en stadsgenoten hetzelfde idee en zit het propvol. Dan maar een ‘bolleke’ op het terras van de stamkroeg van de politici (en veeeeele andere Antwerpenaren’ van cafedenengel).

t Schoon Verdiep pop-up café
t Schoon Verdiep pop-up café

1 Trackback / Pingback

  1. Goeree-Overflakkee | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*