8 aparte uitstapjes in Antwerpen: wat kan je zien?

Wat kan je zien in de ‘koekestad’…

Als ‘insider’ wil ik mijn favoriete plekjes tonen. Hier vind je toffe anders-dan-anders tips in Antwerpen. In mijn vorige blog heb ik je laten proeven wat je kan doen. Nu deel ik wat je kan bekijken!

bron: antwerpen.be
bron: antwerpen.be

1. Op café in het stadhuis

bron: antwerpen.be
bron: antwerpen.be

In 2015 vierden we de 450ste verjaardag van het Schoon Verdiep. De rondleidingen zijn zo’n succes dat je nog tot maart 2017 kan reserveren. Wist je dat er een café is in het stadhuis (daar kan je zo binnen)…

Stadhuis rondleiding

 

2.Openluchtconcerten

Ambiance verzekerd!
Ambiance verzekerd!

 

De zomer komt eraan… JEUJ! Tijd om een paar concertjes mee te pikken in het Rivierenhof in Deurne. Waarom? Omdat het openlucht is, speciaal, leuke sfeer, megagezellig, cosy! Zelf heb ik Daan, Arsenal, Sheila E. en een zwoele Zuid-Amerikaanse avond meegemaakt. Je gaat zeker terug… Interesse in een optreden van Les Truttes?

Openluchttheater Rivierenhof

 

 

3.Kloosterstraat: Vintage, antiek en design naast elkaar

Spullen met karakter!
Spullen met karakter!

Wandel op zondag door de Kloosterstraat en ontdek snuisterijen…

Kloosterstraat

 

 

 

 

4.Hip en alternatief Borgerhout: Krugermarkt

Borgerchoco
Borgerchoco

Check de website wanneer de Krugermarkt opgesteld staat. Kleine en gezellige markt met artisanale producten en hebbedingen. Wat denk je van de Borgerchoco van June’s Food?

 

 

5.Vreemdelingenmarkt

Op zaterdag breng je een bezoekje aan de multiculturele markt op het Theaterplein. Kraampjes met olijven, pasta, Griekse moussaka, Thaise pad thai, fruit, groenten, bloemen,… en drink een glaasje cava zoals de locals.

proeven op de markt
proeven op de markt

6.Doel – het verlaten dorp

’s Zondags rij je naar Doel. De dorpelingen vertellen met gretige graagte over hun spookdorp. Echt de moeite, je kan hier mijn ervaring lezen.

Doel haven
Dorp Doel raakt je… hoe dan ook!

 

Pittoresk Pleintje
Pittoresk Pleintje

7. Carolus Borromeus kerk

Je kan zelfs een artiestenmis meemaken op zondag in de kerk op het idyllische Hendrick Conscience plein. Met een beetje geluk kan je gapen naar een huwelijksreceptie.

 

 

8.De Roma

Ga naar een theaterstuk, marathonvertoning van Bevergem, of geef punten in Eurosong met Daan, Isolde Lasoen en Pas de Deux, of romaleer danspassen à la fifties en laat je pimpen tot een pin-up gezichtje met Radio Modern. De knapste concertzaal! Zeg dat ik het gezegd heb…

De Roma

 

Heb jij al iets buitengewoons gezien in de koekestad?Binnenkort vind je hier ‘eten & drinken’ tips in Antwerpen…

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*