Mijas: Idyllisch bergdorp

Follow my blog with Bloglovin

Eindelijk naar Mijas!

Dagenlang heb ik ernaar uitgekeken… het witte Spaanse bergdorp Mijas met de ezeltaxi’s en fijne bergwandelingen. Here we come!

TIP! Vanuit het busstation in Fuengirola kan je bus 122 nemen (15 minuten) naar Mijas voor 1,55 eur/pp. We wilden om 11H30 opstappen, maar heel wat andere toeristen ook! Met als gevolg dat we de volgende moesten nemen… Huh??

Meteen is het ons duidelijk als we afstapten… Mijas kent een heel, heel, heel bloeiend toerisme. En als we dan nét op woensdagmiddag aankomen op het marktplein waar je GRATIS flamenco kan zien tussen 12.00 en 13.00 uur… tsja!

Gratis flamenco
Gratis flamenco

Kijk effe mee naar de Flamenco!

Ons logement

Via AirBnB vinden we een tof apartement van eigenares Mette met groot terras (een must voor ons) in het centrum van dit pittoreske dorp.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijas kan ons heel erg charmeren met de prachtige straatjes, witte huizen, vriendelijke inwoners, prachtige bergwandelingen, mooi park…

Deze diashow vereist JavaScript.

 

bergwandelingen in Mijas
bergwandelingen in Mijas

TIP: Als je een paar dagen spendeert, moet je écht één van de wandelingen doen (prachtig!). Vanaf het startpunt (waar de wandelkaart hangt) kan je gemakkelijk stappen in jouw flipflops naar het kapelletje (te zien vanuit heel Mijas en ’s avonds ook mooi verlicht). Daarna dien je echt goeie wandel- of sportschoenen aan te trekken. Aan de kaart dien je goed te bepalen welke route(s) je wil nemen. Zelf hebben we ‘ons’ uitgestippeld plan niet kunnen uitwandelen, aangezien ik niet verder durfde… Niet voor watjes!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Euh….Mijas blijkt toch niet zo rustig!

Mijas enerveert ons ook. Rustig kan je het écht niet noemen.

Tel hier nog heel wat andere toeristen bij en dan weet je dan de beroemde ezeltaxi’s en vooral de paardenkoetsiers gouden zaken doen. Onder ons terras rijden de ongeveer 10 paardenkoetsen dagelijks van 9 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds… Ze doen gemiddeld 10 ritten per dag à 20 eur. En de paarden hebben belletjes aan hun manen….

Wakostda?

Ezeltaxi                         10 EUR (op het ezeltje) of 15 EUR (met karretje).

Let wel: afhankelijk van jouw gewicht kiest men een ezel uit 😉

Paardenkoets              20 EUR/koets

Electrische tuktuk      10 EUR/pp voor 25 minuten

Deze diashow vereist JavaScript.

Infoborden geven aan dat de eigenaars de ezeltjes goed behandelen… Helaas heeft onze achterbuur andere gewoontes.  Hij zet dagelijks wél zijn 8 ezels en 1 paard binnen in zijn woning (huh!) en hij slaat de arme dieren ook 🙁

’s Nachts op ons groot terras slapen blijkt geen optie. Vanaf 20 uur ’s avonds keert de rust in het dorp terug (als er geen luidruchtige vergadering aan de gang door hevig discussierende paardenkoetsiers!). Als je dan tussen de 4 (vier!) verschillende klokkentorens op het dorpsplein slaapt en die blijven ook ’s nachts verder luiden… en allemaal nét met een paar minuten verschil, dan moeten we echt met ramen dicht binnenslapen (zonde).

oef... de rust keert weer
oef… de rust keert weer of niet!

De lekkerste entrecote… EVER!

lekkerste entrecote... EVER!
lekkerste entrecote… EVER!

We willen de slager van de (kleine) Eroski in Mijas warm aanbevelen! We hebben daar 2 supergrote entrecotes gekocht bij een heel trotse slager én …. YUMMIE!

 

Plaza del Torro 

De ovale stierengevechtarena blijkt de enige ovale in Spanje. Mijas rekent wel 4 EUR aan om deze te bezichtigen. Tip: doe het niet! In Malaga kan je de enorme Plaza del Torro binnenlopen… gratis!

 

 

Virgen de la Pena

De patroonheilige van Mijas is Virgen de la Pena en de bewoners eren hun patroonheilige tot in het diepst van hun hart. De grot, waar zij verscheen in de 16de eeuw kan je gratis bezoeken…

 

 

Mijas staat duidelijk op de kaart… ook voor een rally!

Tijdens onze siësta (hoe durven ze!) hoor ik een abnormaal geluid (geen klokkentorens, geen ezels, geen paarden, geen belletjes, …). En ja hoor, daar staat een dame een aantal ‘speciale’ wagens af te vlaggen. Aha, de ronkende motoren hebben ons gewekt. Dan gaan we zeker eerst een kijkje nemen…

Deze diashow vereist JavaScript.

Tenslotte…

Tip! Breng een bezoekje aan de allerbeste enoteca/tapasbar met sympathieke bediening en warme sfeer (waar je alleen maar Spanjaarden vindt): La Bodega del Pintor

 

 

Toppertje!

Mijas blijft een toppertje! Als afsluiter besluiten we nog een paar dagen in Malaga te vertoeven… Leesvoer voor binnenkort!

Heb je onze vorige dagen gemist?

Ja, rustig bestaat aan de Spaanse kust

Costa del Sol…. Laat ons klinken op een nieuw (traag) leven!

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*