Biezondere blog om te volgen: Ook Anna doet dingen

biezondere blog

Wow

Ook Anna doet dingen resideert onder de ‘lifestyle’ blogs. Bijna vergelijkbaar met mijn blog(je), maar dan met semi-professionale journalistieke insteek. Oh, wat heb ik nog veel te leren (en zo weinig tijd…). En dan heb ik het nog niet over haar ‘fotografisch vermogen’. Competente dame met een indrukwekkende portfolio. Lees even mee over deze biezondere blog…

Hoe kreeg je de geniale ingeving voor jouw blog?

Ik las zelf al jarenlang verschillende blogs, maar ik had het gevoel dat daar een beetje het journalistieke idee miste. Mijn blog wilde ik laten draaien om het leven de ander: inspirerende personen en dingen om me heen. Hoewel ik eerst ook bijvoorbeeld wekelijkse snapshots deelde, ben ik daar langzamerhand vanaf gestapt. Zo wilde ik niet langer mijn eigen levensgebeurtenissen delen, maar inspiratie bieden via andermans verhaal.
Dat alles natuurlijk wel met een persoonlijk randje, want dat blijf ik belangrijk vinden bij een blog.
 

ook Anna doet dingenOp welke blogpost ben je het meest trots? 

Dat is denk ik de blogpost waarin ik Bonnie (vlogger Boncolor op YouTube) interviewde: zie hier. Ik vond het best spannend om een YouTuber te interviewen die toen al een redelijk groot aantal volgers had. Zou ik wel de juiste vragen stellen? Zou ik niet stom overkomen met mijn geringe YouTube kennis? Dat viel allemaal mee en het werd een erg gezellige middag. Met de uiteindelijke blogpost ben ik heel blij, aangezien deze naar mijn idee boordevol tips en handige informatie staat, ideaal voor (beginnende) YouTubers en geïnteresseerde bloggers.

Wat vind je jouw beste eigenschap?

Ik ben een echte doorzetter. Zodra ik een idee in mijn hoofd heb, ga ik hier echt voor. Zo blogde ik tijdens mijn fulltime stage nog altijd drie dagen in de week en ben ik van plan om dat na de zomervakantie weer helemaal op te pakken. Ook heb ik via mijn blog eens een postproject opgezet, waarbij lezers en ik brieven aan elkaar schreven. Daar moest ik helaas mee stoppen toen ik voor mijn studie naar het buitenland ging. Wanneer ik zou willen, zou ik het echter zo weer oppakken – net als mijn rubriek Thuisbeeld, waarvoor ik het fantastisch vind om artikelen te maken.

Wat waren jouw 3 mooiste momenten in jouw leven?

1. De keuze die ik gemaakt heb om in Utrecht te gaan wonen. In deze stad heb ik helemaal mijn draai gevonden. Het liefst zou ik nooit meer verhuizen.
2. Mijn exchange semester in Melbourne, Australië. Hier heb ik vier maanden gestudeerd en gewoond.
3. Mag ik even vals spelen? Alle avonturen die ik meegemaakt heb op Lowlands festival (ik ben daar vijf keer geweest, maar ik zou dit graag samenvatten als één moment). Dit jaar ga ik er weer naartoe en ik kijk er nu al onwijs naar uit. Zonder festival voor mij geen zomer!

Welke plannen wil je uitvoeren in de nabije toekomst?

ook Anna doet dingenIk ga in september verder met studeren: de master Journalistiek en Nieuwe Media aan Universiteit Leiden. Tijdens de master hoop ik mijn plek te kunnen vinden binnen de journalistieke wereld en hoop ik meer technieken te leren die ik voor onder andere mijn blog kan gebruiken. Hoe breng je het nieuws dat iemand vertelt op de meest informatieve manier over? Hoe houd je de beste interviews? Zo kan ik in de toekomst meer en betere interviews op mijn blog plaatsen.

Hoe luidt jouw levenskreet?ook Anna doet dingen

Wie met beide benen op de grond staat, komt geen stap vooruit.” Deze uitspraak ben ik ooit eens ergens tegengekomen en sindsdien hoort deze bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat je (soms) verder komt in het leven door risico’s en grote stappen te nemen. Ik probeer niet altijd het veilige pad te kiezen, maar ook echt uit mijn comfort zone te stappen. Ik sta niet stil, maar ik ga uitdagingen aan. Dat uitte zich bijvoorbeeld in een exchange semester in Australië, maar ook in het houden van interviews met mensen waar ik naar opkijk. 

Welke andere blogger volg je op de voet?

Net als veel andere bloggers volg ik Ik ben Iris niet al jarenlang. Nog altijd vervelen haar blogposts me niet. Ik vind haar schrijfstijl heel persoonlijk, grappig, maar ook rakend. Het is een stijl waar ik erg naar opkijk.
 

Welke gouden tip heb je voor andere bloggers?

Wees niet bang om van jezelf te laten horen. Zo vond ik het in het begin heel eng om comments achter te laten bij grotere blogs of aan mijn vrienden te vertellen dat ik een blog had, aangezien ik bang was dat mensen op mijn blog zouden kijken. Naar mijn idee was ik daar toen nog niet klaar voor. Maar wat is er nu leuker dan het opbouwen van een publiek? Is dat niet juist deels de reden waarom je een blog begonnen bent, omdat je zou willen dat jouw verhalen gelezen worden? Inmiddels durf ik met trots te zeggen dat ik dolgelukkig ben om deel uit te mogen maken van de bloggerswereld, die boordevol lieve en inspirerende mensen zit.

Inderdaad Anna, jij inspireert! Durf jij te reageren, beste lezer?? 😉

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*