Blogtrommel: roffel, roffel… een mannelijke blogger!

Blogtrommel

Blogtrommel ontdekt!

Je zou bijna geloven dat de vrouwen de blogosfeer “bemannen” (haha!). Gelukkig bespeurde ik de Blogtrommel van Ben… Met heel wat bruikbare tips. Wie weet start jij wel met schrijven 😉  Ook andere onderwerpen komen bij hem aan bod!

Interessant voor ondernemers!

Ik heb een warm hart voor ondernemers. De Blogtrommel geef hen inzicht hoe zij een blog kunnen inzetten. Lees het hier!  Ook nieuwsgierig naar Ben? Tijd om hem aan de tand te voelen…

Hoe kreeg je de geniale ingeving voor jouw blog?

Toen ik destijds een persoonlijk blog startte, merkte ik al snel hoe moeilijk het was om bezoekers op je blog te krijgen. Andere bloggers slaagden daar blijkbaar wel in, dus wilde ik weten hoe dat precies zit. Het internet is vergeven van de “tips om je blog succesvol te maken,” maar veel van die tips zijn weinig concreet en bovendien erg toegespitst op grote of professionele bloggers. Dat moest en zou anders, en dus begon ik met Blogtrommel.com.

Op welke blogspot ben je het meest trots?

Ik neem aan dat je met “blogspot” een artikel bedoelt? Dat is een beetje lastig kiezen. Hmm… Ik denk dat ik toch ga voor het blogbericht waarin ik 111 ideeën voor onderwerpen om over te bloggen samenbracht. Het artikel werd 3 jaar geleden geschreven, wordt sindsdien regelmatig bijgewerkt en bezorgt vandaag nog veel collega-bloggers de nodige inspiratie.

Wat vind je jouw beste eigenschap?

Goh, dat vind ik zo’n lastige!! Ik heb wel wat geduld en relativeringsvermogen, denk ik. Dat zijn in feite al 2 eigenschappen, natuurlijk. Maar in mijn situatie – met mijn zware handicap – zijn ze erg nauw met elkaar verbonden…Ben je op zoek naar mijn beste eigenschap als blogger, dan is dat volgens mij dat ik in staat ben om in mijn blogs man en paard te noemen zonder onbeleefd of kwetsend te zijn. Maar in principe is dat iets wat je bij mijn lezers zou moeten navragen.

Wat waren jouw 3 mooiste momenten in jouw leven?

Ik kom hier niet verder dan een paar clichés, en het is bovendien erg moeilijk om hiervan een top 3 samen te stellen. Mag ik hier een joker inzetten?!

Welke plannen wil je uitvoeren in de nabije toekomst?

Ik ben geen grote plannenmaker. Ik wil gewoon relatief gezond  blijven, genieten van het leven, veel lachen en af en toe wat betekenen voor mensen die me dierbaar zijn. Als dat allemaal kan zonder daarbij zelf mensen te veel tot last te zijn, ben ik gelukkig. Saai, hé?

Hoe luidt jouw levenskreet?

“Doe wel en zie niet (te veel) om…”

Welke andere blogger volg je op de voet?

Het zal je waarschijnlijk erg verbazen, maar ik volg geen enkele blogger op de voet. “Ik leid op dat vlak een  nomadisch zwerversbestaan,” zeg ik altijd. Er wordt nogal wat afgeblogd in binnen- en buitenland en ik vrees dat ik te bang ben om elders dingen te missen als ik me te veel vastpin op bepaalde blogs… Een beetje “beroepsmisvorming” is het wel, denk ik.

Welke gouden tip heb je voor andere bloggers?Blogtrommel

Eén enkele tip geven vind ik moeilijk. Maar als je graag schrijft, start een blog, niet te veel piekeren en publiceer je eerste blogberichten. Wees jezelf en heb geduld!

 

Ben, nog veel succes met jouw Blogtrommel en alvast merci voor de tips en tools!

 

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*