Burgertrutjes: een duo-blog met een knipoog!

burgertrutjes

Als je jouw passie voor het schrijven kan delen met een vriend(in), dat kan niets anders dan magie en pure fun betekenen! Ik hou van dit Nederlandse tweetal, dat zichzelf niet zo serieus neemt… Hun duo-blog natuurlijk wel!

Soulsisters

De straffe zin onder hun grappige blognaam ‘burgertrutjes‘ trekt me meteen over de streep: ‘het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten‘. JAAAAA! Absoluut mee eens, dus Marleen en Jonna spreken mijn taal!

Uitzicht

De ‘look and feel’ van hun originele webstek oogt fruitig fris met heerlijke koele kleuren. Een verademing na alle drukke en schreeuwerige weblogs (ahum… ik ben ook schuldig!).  Op het steengoeie grafisch talent van Marleen ben ik gezond jaloers. Zaaaalig als je zo’n talent kan uitspelen… Oh ja, nu weet ik ook wat vexels betekenen ;-). Hun knap logo lacht je toe en geeft meteen weer dat de veerkrachtige vrouwen sterk in hun blog-schoenen staan.

burgertrutjes

Vlotte grieten

De vlotte schrijfstijl klopt met hun lay-out: openhartig persoonlijk, ironisch en lekker sarcastisch, grappig en tovert vaak een ferme smile op mijn gezicht. Hun foto’s tonen hun creativiteit: wat vind je van de in scène gezette barbies??? Hilarisch toch!

Ongelooflijk dat deze jonge blog (geboorte in juli 2016) zoveel volgers en reacties losweekt. Top! De dappere dames posten dan ook 9 keer per week. Ja, je leest het goed. N.E.G.E.N.! Dat vergt discipline en hard werk… I know!

burgertrutjesEen beetje feedback…

Als ik toch wat feedback mag spuien: ik heb wat moeten zoeken naar de categorieën (jawel, uiteindelijk gevonden na wat scrollen). De titels barsten weer van hun originaliteit met hun startwoord ‘lekker’ (lekker op stap, lekker op vakantie, lekker burgerlijk, …). Alleen de rubriek ‘geen’ vind ik wat raar…

Mijn favoriete artikel so far: ‘Wat niemand je vertelt over volwassen worden‘… Maar ik heb nog wat te lezen, want 9 blogposts per week, dat is een hels ‘lees-tempo’ 😉 Mijn verdict: 1 + 1 = 3! Meer duo-blogs alstublieft…

 

 

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*