Carnivoren… EAT THIS!!

carnivoren

Goeie vrienden Filip en Hilde van Veldekenshof  (hier eet je het beste ijs ever ever) weten ons steevast te verrassen met speciale eetadresjes. En zo kwamen we terecht in een carnivoren walhalla… 

Locatie

carnivorenEerlijk gezegd kende ik Restaurant De Caron niet… Nooit van gehoord! Hoe erg… En de afgelegen locatie in het Kempense Merksplas dient zich niet aan om nieuwsgierige passanten aan te trekken om een hapje te eten. Enkel de échte kenners en absolute bourgondiërs weten dit paradijsje te vinden. En de gewone dinsdag in de week laat zien dat vele bon vivants hier regelmatig genieten.

Carnivoren walhalla

Als we binnenkomen valt de sjieke rijpingskast én het knisperend houtvuur meteen op. Gezellig, uitnodigend én prikkelt mijn eeuwige nieuwsgierigheid. Natuurlijk kan je ook vis, kreeft of oesterkes eten, maar hier kom je voor het vlees! Het in de zaal gesneden aperohapje (aan een ouderwets snijmachine) schept hoge verwachtingen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Rijpingskast

Halvelings opgegroeid in een beenhouwerij weet ik dat vlees moet ‘sterven’. Bij De Caron apen ze dit vroegere proces na in een rijpingskast, waar hun magnifieke stukken vlees drie weken vocht verliezen. Dat zorgt voor intensere pure smaken en onvergetelijke malsheid… Echt wél!

carnivoren
subliem hapje!

Wat eten we?

Als voorgerecht kiezen we een handgesneden tartaar van rund (lang getwijfeld over de vleeskroketjes…) en natuurlijk de côte à l’os als meesterstuk met een béarnaise (mijn absolute lievelingssaus) en verse frietjes. Je ziet jouw eigen stuk langzaam gaar worden op het houtvuur. Het water loopt terug in mijn mond… En dan krijg je netjes jouw bijzettafeltje met een lonkend stuk rund… HOPPAH! Mijn B12 is aangevuld 😉

 

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Aanrader!

Ja, met het hand op mijn hart kan ik dit restaurant aan alle carnivoren of flexitariërs aanraden… Want als je dan toch eens vlees eet, kan je best subliem vlees nemen… Zeker de prijs waard. Gaan!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*