Costa del Sol…Laat ons klinken op een nieuw (traag) leven!

torreblanca

Weg zonder (ahum!) schuldgevoel

Ziekteverlof… het blijft moeilijk, maar toch moest ik weg en alles doorknippen om de eerste stap te zetten naar genezing van mijn burn-out. Hier lees je hoe het voelt om er middenin te zitten… Hoe jij kan reageren op een dierbare met burn-out, vind je hier.

Nadat de beslissing viel om naar de warmte te trekken einde september (broodnodig!) heb ik een aantal dagen gespendeerd om een geschikte bestemming te vinden.

Selectiecriteria:

  • budgetvriendelijk,
  • warmte (om buiten te kunnen leven),
  • gemakkelijk reizen,
  • wandelen,
  • mogelijkheid om zelf te koken.

Schrappeuh!

Nadat onze dochter na een week Turkije vertelde over het ‘uitgangsverbod‘ wegens rellen, moest ik weer schrappen in mijn lijstje en bleef enkel het populaire Spanje over. De vlucht is prijzig wegens last-minute (700 eur voor ons twee!), maar alle andere criteria passen. Weer komt het schuldgevoel boven (vluchtelingen en zo…); toch ga ik nu even (auw!) mijn ego laten zegevieren. Vrienden kijken met grote ogen als we vertellen dat we naar Spanje trekken. Wereldreizigers naar de Costa Turistica?? Tsja, het voelt goed…

Wat kan jij verwachten van onze 3 weken Spaanse kust?

Ik wil de volgende blogs zeker geen zielig verhaal vertellen, maar wil vooral de ‘ups‘ laten zien. Nieuwe indrukken, buiten leven, wandelen, genieten van kleine dingen, traag leven,…. en natuurlijk tips voor iedereen!

burn-out, Zaventem

Waarom?

Eigenlijk vinden we de Spanjaarden een ongelooflijk tof volk: heel open, vriendelijk, een leuke taal (waar we ons heel basic in kunnen uitdrukken), vrij goedkoop, en ze houden van constant tafelen, praten en een drankje… Daarom Spanje dus! 

Slapen

Via booking.com heeft Dirk last-minute een apartementje gereserveerd voor onze 2 eerste nachten. Via AirBnB (we zijn nog steeds fan!) hadden we iets leuks gevonden, maar de eigenares annuleerde 1 avond voordien… Later blijkt dit een zegen aangezien de straat voor deze flat openlag en bulldozers voor de deur constant voor lawaai zorgden. (Elk nadeel heb zijn voordeel!).

TIP!

In Malaga Airport aangekomen kan je heel gemakkelijk de trein (om de 20 minuten) nemen richting Fuengirola, die bij een 15-tal kuststeden (o.a. Torremolinos, Benalmadena,…) stopt. Van Malaga Airport tot Torreblanca betaalden we 2 EUR, dus zeker geen taxi nemen!

Trolleys & more…

IMG_1489
Torreblanca … de rustige kant aan de zee!

Dirk heeft een nieuwe reistrolley van Dakine met handige opbergtassen en wielen. Mijn valies heeft al heel wat kilometers afgebold en de wieltjes rollen erg stroef. Aangezien we ‘low budget‘ reizen hebben we vooraf via Google Maps Torreblanca opgezocht. Slechts 500 meter stappen naar ons onderkomen. Geen taxi dus ;-).

Verdwalen…

Dirk neemt mijn valies over (een echte gentleman!) als we uit de trein stappen en we gaan natuurlijk de verkeerde richting uit. We vinden uiteindelijk toch de zee, vragen de weg naar huisnummer 119 als we voor nummer 102 staan. ‘Slechts 17 nummertjes wandelen nog!‘ roep ik naar Dirk.

Smelten…

Ondertussen is de rubber van de wieltjes verdwenen (gesmolten?) en baggert Dirk een serieuze streep in het trottoir. Elk huisnummer blijkt een enorm flatgebouw te zijn… Dirk begint redelijk rood/purper aan te lopen als we na 15 minuten voor nummer 123 staan. “ECHT!!” hijgt hij… “hebben we ons appartement gemist!!“. We kijken achterom en zien inderdaad 119 een heel stuk terug prijken. En een diepe geul in het rode trottoir…

torreblanca, vegasol, malaga
heerlijk slapen onder de sterrenhemel…

Flatje

Ons apartementje Vegasol (EUR 75/nacht) ligt perfekt aan het einde van de boulevard (rustig!), met heel wat licht en een fijn terras, wat we meteen tot slaapkamer bombarderen. Nu effe uitblazen, wandelen op de dijk en rusten!

licht en luchtig apartement
licht en luchtig apartement

Eteuh!

Helaas laten we ons als toeristen vangen en gaan ’s avonds eten in een heel drukke bedoening (The Wessex) gelokt door hun aanbod (24 EUR voor 2 personen, steak, groenten, frietjes en een fles wijn). Als we om ons heen kijken, zien en horen we vooral enkel Engelsen, die bij hun landgenoten komen eten… De wijn smaakt als azijn (zut!).

TIP! Ga enkel eten in een restaurant, waar enkel en alleen Spanjaarden zitten… altijd goed! 

IMG_1496
Torreblanca… zie je de stier? Zeker naartoe wandelen…

Ronda

De dag erna spenderen we volledig aan het zoeken van ons volgende onderkomen… En dat past volledig in ons doel om 10 km per dag te wandelen. Uiteindelijk vinden we Ronda III (EUR 58/nacht) een 500-tal meter verderop met zicht op strand én bergen.

paddle-tennis club onder ons...
paddle-tennis club onder ons…

Paddle!

We verblijven op de 6de verdieping en beneden ons bevindt zich de ‘paddle tennis’ club – een soort mengeling van tennis en squash (demo paddle tennis). Het eerste weekend hebben we genoten van het jaarlijks clubtornooi. Daarna blijven de sporters hevig trainen (van 8 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds horen we constant: ‘POK-POK-POK-POK-POK’)… 👿🎾💤

een fijn terras dat we 's nachts weer tot slaapkamer omtoveren
een fijn terras dat we ’s nachts weer tot slaapkamer omtoveren

 

en een fijn zwembad!
en een zwembad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Straatjes

De kust van Fuengirola lijkt (en is) toeristisch… neem toch de moeite om een paar straatjes verder te wandelen. Dan kom je onwaarschijnlijk mooie straatjes, pleintjes en het Spaanse leven (met huwelijksfeest!)

 

Kuier ook naar de jachthaven om de boten en vissen te bewonderen!IMG_1524

En dan…. Torre en Tapas!

Fijne wandeling in Torreblanca...
Fijne wandeling in Torreblanca…

Een ‘must do’: de wandeling naar de stier! Fijne trip, rustig (niemand, echt niemand!) en een prachtig uitzicht…

Prachtig zicht vanop de 'stier'!
Prachtig zicht vanop de ‘stier’!

 

Wat is Spanje zonder Cana en Tapas? Inderdaad, NADA!

Onze favoriet blijft Los Bolichitos! Alleen maar Spanjaarden (check!), heel wat rumoer en lawaai én een kast vol tapas (check!). Pintje + tapa = 1,30 euro. Eén van mijn favorieten: gebakken little gem met ansjovis (nom nom).

Achteraan de bar bevindt zich (achter een gordijn) een casino (huh!), maar vooraan kijk je voetbal en bespreek je de dingen des levens… En als Madrid dan nog eens wint van Granada (dat ligt vlakbij dus heel de bar is teleurgesteld), dan hoeven de klanten niet te betalen. De cafébaas blijkt grote fan van de tegenploeg ;-).

 

Op dinsdag kan je naar de wekelijkse markt in Fuengirola met honderden kraampjes …

 

zeker snuffelen bij WhatsNu
zeker snuffelen bij WhatsNu

… onderweg heeft Dirk eindelijk een zonnebril gekocht (lekker weertje; tussen de 26-28°C!). Bij winkel Whatsnu kopen de Engelse eigenaars de ‘verloren voorwerpen’ op in de luchthavens in Engeland en verkopen ze in hun tweedehandswinkel. De Storm-zonnebril blijkt een goeie aankoop voor een derde van de prijs…

 

Natuurlijk vind je ook in de straten heerlijke winkels met food…

IMG_1580 IMG_1582 IMG_1581

 

Plaza de Espana

…. en als we nog een gouden tip mogen meegeven??? Wandel naar ‘Plaza de Espana’ en ga iets drinken in het ‘buitenluchtterras’ in het park. Je zal dIMG_1534e enige toerist zijn tussen al de gezellige Spanjaarden (en je betaalt 1,70 eurookes voor een halve liter cerveza met de nodige chips, nootjes,…).

 

 

 

Hoe dit past in mijn ziekteverlof? 

Veel slapen (om uiterlijk 22 uur moet ik in bed…) en dan (rond 9 à 10 uur) naar de bakker en traag ontbijten. 10 km wandelen per dag, rusten en genieten van kleine dingen. Tegen 17 uur belanden we op het strand en genieten we van de ruisende zee en de warme zon. De nieuwe omgeving geeft ook andere focus. Letterlijk afstand nemen….

Je leest hier je hoe we verder trekken in de streek…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*