Wie is De Mol? Speel eens een beestig spel in Antwerpen!

De Mol

Als mega-fan van De Mol wil ik dit spel ook zelf spelen. En dat kan! Vanaf minuut één zit je in het spel en transformeer je in een beest ;-). Heerlijk spannend en ontstressend. Want je wilt maar één ding: winnen!

5 buitengewone bloggers spelen Wie is de Mol?

Hoe kwamen we op het idee om Wie is de Mol te spelen?

Tijdens een bloggers event van Hotel Bloom maakte ik kennis met een aantal fantastische madammen: Mariska (Buitengewoon Anders), Freya (Missoliviasworld), Ariane (hashtaggezond), Valerie (Laviedefalderie) en Lay Wah – die er helaas bij De Mol niet bij kon zijn – (Ikook). Wij voelden een ‘klik’ en bleven afspreken. Tijdens een etentje kwebbelden we over de afleveringen van De Mol en bleek dat we mega fan zijn. En toen ontsproot ons snood plan om het zelf te spelen… met een fijn gezelschap… in Antwerpen!

de mol3 teams – 3 mollen

Zaterdagochtend 10 uur. Mijn man en ik stappen – toch wat nerveus – de ontmoetingsplaats Reiscafé Via Via binnen. De mollenjagers druppelen binnen en we kijken elkaar wat onwennig aan. Wat komt er op ons af?

In het zaaltje staan de tafels klaar en de briefing begint. Serious shit! De groepen zijn verdeeld, we maken kennis en het startsein is gegeven. Om onze iPad te ontgrendelen moeten we een code zien te ontcijferen. Meteen een zootje warboel aan onze tafel, maar we slagen erin en kunnen vertrekken met ons ‘Mol-koffertje’. GO!

De Mol: op jacht!

Met een plan en een tiental locaties, waar we het spel kunnen spelen, gaan we op jacht. De organisatie heeft een vernuftige iPad, die begint te rinkelen als we op de juiste plek aankomen. En dan krijg je de opdracht met een tijdsindicatie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij het ontcijferen van de code was het meteen duidelijk dat ons team heel chaotisch tewerk gaat :-). Tijdens de verplaatsing naar onze eerste opdracht spreken we af dat we eerst overleggen en dan spelen. NOT! Team 1 blinkt uit in chaos en lijkt wel loslopend wild. We zijn zo enthousiast en passioneel aan het spelen, dat we soms vergeten heel de opdracht te lezen…

Natuurlijk gaan we de opdrachten niet verklappen, maar het zijn toffe taken waarbij je al jouw zintuigen en talenten kan gebruiken.

Ons team wint en verliest!

Ondanks onze ongestructureerde aanpak krijgt ‘onze mol’ amper kans om te saboteren. Dirk wijkt niet van de iPad en controleert elke invoer (gna gna!), Mol Melina wilde bij het afsluiten van het spel nog even naar het toilet (om daar geld uit onze koffer te halen) en ik bied haar naïef en braafjes aan om de koffer over te nemen en naar boven te dragen ‘want in zo’n klein toilet is dat toch onhandig‘.

De Mol
De individuele eindtest (met of zonder mollenboekje)… In het midden denkt organisatrice Mariska diep na …

Teamlid Kristof zet onze vrijstelling superslim in en ons team wint! Alleen heeft niemand onze mol kunnen ontmaskeren. Good job Melina!

De grote winnaar van de dag is Robbe: hij kon ‘zijn team-mol’ aanduiden.

Winnaar Robbe!

Welke strategie kies jij?

Strategie DirkStrategie Chrisje
Observeer constant de deelnemers!Speel het spel en probeer zoveel mogelijk opdrachten te winnen!
Noteer ALLES (gedrag deelnemers, gewonnen bedrag) in jouw molboekje.Euh... waar is mijn molboekje?
Controleer elke invoer op de iPad, zodat de juiste antwoorden naar de organisatie worden gestuurd. Vertrouw op jouw intuïtie.

Nog even meeproeven van de sfeer…

Praktisch

Organisatie: idtv uitjesbureau

Enneuh…

Enneuh, ben jij ook fan van Wie is de Mol? Heb jij ondertussen al zin gekregen om De Mol te spelen? Ik wil ook weer meteen mee (en ga het toch anders aanpakken)!

 

 

4 Reacties

  1. Ik vond het geweldig en mijn mol heeft het ook super goed gedaan. Nooit heb ik haar verdacht! Ofwel ben ik niet zo’n goede mollenjager, dat kan ook.

  2. Je hebt een perfecte weergave gegeven van een ongelooflijke buitengewone ervaring. Het mollen jagen was fantastisch. We genieten nog na.. 🙂 dit vraagt om een vervolg.. of een jaarlijkse traditie 🙂

  3. Inderdaad, het was alleen wat te kort… Nog eens dikke merci voor de hele coördinatie! xxx

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*