Wie is de mol???

Heerlijk, toch? 

Wat een programma! Hoe kan het toch dat deze format in Nederland al jaren een hit is en bij ons verdwenen erfgoed… En nu terug! YESSSSSS!!!

Een beetje mol

Naarstig zoek ik mee naar tips en ik kan een beetje meevoelen wat de deelnemers meemaken… Een klein beetje, want ik heb jaren geleden deelgenomen aan een weekendje ‘mol’ georganiseerd door een paar kennissen.

Ontstressen

Dat ‘mol’-weekend staat in mijn geheugen gegrift als de ultieme ontstresser. Vanaf minuut 1 dat we in de bungalow in de bossen elkaar ontmoeten, zit je helemaal in het spel… Geloof me, je hoeft als ‘mol’ niet teveel je best doen, want je begint zelf meteen je anders te gedragen.

Bikini mee??

Het eerste uur heb ik iedereen om de oren geslagen dat ik mijn bikini bijheb, want IEDEREEN weet toch dat aan de bungalow een zwembad staat te pronken… in de winter… buiten dus… Kan je het voorstellen dat bij de opdracht ‘letters opduiken in het zwembad’ iedereen meteen naar mij keek??? Juist, dan maar bibberend het water in en mezelf intern en intens vervloeken.

Een toefje peterselie graag…

Als ik terugdenk aan de ‘eetproef’ komen de tranen in mijn ogen… van het lachen! De tafel ziet er prachtig uit met kaarsjes, servetten en flessen wijn. Als meer dan 6 personen de voorgezette maaltijd opeten, is de proef geslaagd… Piece of cake! NOT! We krijgen elk 2 beschuiten, de ene met kattenvoer en de andere met hondenbrokken. Meteen ontstaat een verhitte discussie wie wel gaat eten en wie kokhalzend niet wil. Een deelnemer verheft de stem dat het toefje peterselie ontbreekt, anders graag. Ik kijk naar mijn man en naar zijn bord… Helemaal leeg dus!! Ik kan jullie verzekeren dat hondenbrokken minder slecht smaken dan de kattenbak…

Onzichtbaar

Hoe creatief kan je zijn? In twee groepen verdeeld dient ‘mijn kliek’ over de marktplaats te wandelen zonder dat de andere groep je herkent. Na een kleine aanschaf in een Aldi schreden we waardig over de kasseien gehuld in grijze vuilzakken 🙂

Gezond jaloers!

Ja, beste en ‘echte’ Mol-deelnemers, ik ben een beetje jaloers op jullie ervaring… De wereld bestaat alleen nog maar uit het spel… en een groep avonturiers met een geweldige band.

En wie is nu eigenlijk de mol???

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*