Wat als… ik een dagje een man mag zijn?

een dagje man

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. Grote miscommunicatie en onbegrip. Daarom wil ik wel eens in het ‘strakke’ lijf van een man vertoeven. Of… vooral in de geest!

Een dagje man

Hmmm, hoe zou dat voelen. Ik denk aan alle mannelijke rariteiten, die ik niet echt begrijp. Laat ons eens een dagje mentaal simuleren. Een artikel met een dikke, vette knipoog. Komtie!

 

 ’t Kaske

Als man kan ik dan ALTIJD ’t kaske afpakken en zappen. En. Zappen. Ook al volgt vrouwlief haar lievelingsserie (The Mentalist – met die onwaarschijnlijk knappe Simon Baker… pfffft). Gewoonweg wat zappen, zodat we op het einde van de avond een patchwork van beelden op ons netvlies hebben. Nah!

In bed!

Zalig zo’n lekker donsdekbed. Nu kan ik mezelf dan ook eens helemaal inrollen als een worstenbroodje en lekker warm inslapen. Waarom hebben wij 2 dekbedden nodig? NOT!

Zoeken in alle hoeken

De helft van mijn zinnen starten vandaag met ‘waar zijn… ‘:

  • mijn sokken?
  • de theeglazen?
  • de papieren, die ik net aan mekaar heb geniet?
  • mijn hemden, die ik vorig jaar met Pasen heb gekocht?

Waarschijnlijk heb ik dan ook zo’n vervelende partner, die – nadat ze alles voor me gevonden heeft – me commandeert om haar luid na te zeggen: ‘ik kan niet zoeken’. Tuttebel!

Letterlijk

JEUJ! Ik hoef niet verder na te denken. Ik doe letterlijk wat men vraagt! Vroegere collega Temsiri vertelt: ‘Mijn man helpt mee in het huishouden… als ik het vraag. Verleden week schreef ik een briefje: ‘Wil je de vaatwasser uitladen schat?’ En inderdaad, toen ik na het werk afgepeigerd thuiskwam, stond alle propere vaat verspreid uitgeladen op het aanrecht!

Uitlaatpijp

Yep, nu kan ik ook meedoen aan de nationale wedstrijd ‘boeren en scheten laten’. Oh ja, ik kan nu schaamteloos krabben waar het… euh… jeukt zeker?

Kijken naar vrouwelijk schoon

Al het vrouwelijk schoon kan ik luidruchtig aanbidden of bekritiseren. No problem!

 ‘Vinden jullie die écht knap? Echt?  Die ‘Arische’ kerel lisssssspelt wel sssssserieusssss en hij trekt wat met zijn linkerbeen.’ (Dudes, daarom aanbidden vrouwen in stilte. Just saying).

Ziek

Eén keer lig ik – net vandaag – eens ziek in bed met hoge koorts en bibberende stem. De ergste griep ter wereld. En als de huisdokter me dan diagnosticeert met ‘een gewoon griepke’ kijk ik hem met ongeloof en vernietigend aan. Mijn wederhelft zit dan te gniffelen. Tsssss.

M/V

Wil ik het eigenlijk wel zo een dagje gender-ruilen? Ja! En ik raad het de stoere machomannen ook aan om es te swappen. Hopelijk kiezen ze dan niet de pijnlijke maandstond periode. 😉

 

Lieve mannen, ik hou van jullie en ik weet dat vrouwen ook hun minpuntjes hebben. Zoals… euh… tsja…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*