Proficiat Eva Daeleman!

Follow my blog with Bloglovin
Proficiat

met jouw burn-out Eva Daeleman! Jouw openheid is het startpunt van jouw nieuwe leven… Wat dat betekent, kan jij enkel uitmaken als je goed (écht goed!) luistert naar jouw lichaam. Ik kan het weten, helaas zit ik in hetzelfde schuitje en onderga ik ook deze fluisterziekte.

Korte voetnoot…

Op jouw facebookprofiel breng je een eerlijk relaas…. alleen de allerlaatste zin geeft me wat rillingen… ‘hopelijk kan ik snel terug…’. Dat betekent voor mij dat je nog niet helemaal hebt ‘toegegeven’.

Tijd heelt…

Momenteel ben ik al 2 maanden ‘ziek’ en aan de buitenkant zie je mijn vrolijke ik. Helaas kan ik je informeren dat mijn angsten niet zijn afgenomen en – nog erger – mijn geheugen en mijn hersenen werken (nog) niet ‘normaal’. ‘SNEL’ kan je schrappen… écht!

Je brengt wat op gang…

Jouw openheid (fantastisch!) stimuleert heel wat reacties en dat is fijn; je staat niet alleen. Wat mij enorme zorgen baart: heel wat vrienden, kennissen, onbekenden… spreken me aan of sturen een privébericht (dat is zeker OK!). Ze willen hun verhaal kwijt en bekennen eigenlijk dat ze dezelfde symptomen hebben. Ze zijn hun energie volledig kwijt en blijven doorgaan… ‘tot wanneer?’ denk ik dan.

Energie is de sleutel…

Neen, ik wil zeker de werkgevers hun ziektecijfer niet de hoogte zien ingaan. Wél wil ik dat medewerkers tijdig(er) aangeven dat ze hun energie verliezen… Het gaat hier niet over een ‘dipje’ van enkele weken. Leidinggevenden en medewerkers: ga regelmatig een energiegesprek aan. Het kost niet veel en brengt veel op…

Tenslotte…

Opzoekwerk naar een platform over burn-out levert vooral commerciële websites (met goede bedoelingen!). Ondertussen heb ik ervaren dat de eerste tijd (je bepaalt zelf hoeveel) je rust en slaap nodig hebt. Daarna vertelt jouw lichaam wel dat je klaar bent voor een volgende (kleine) stap. Fit in je hoofd kan een hulpbron zijn.  Als jullie nog alternatieven kennen, mag je het laten weten…

Dank aan mijn grote hulpbron!

En nog een heel welgemeende dankjewel aan mijn partner… Voor alle gesprekken én discussies 🙂 , tijd, zorg, warmte en het opgeven van onze oude levensstijl.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*