Weg met de oh zo populaire bucket-list! Hier komt mijn f**ck-it list.

Fuck it list

We hebben allemaal dromen en toch vind ik het even belangrijk om te weten wat ik absoluut NIET meer wil. Zaken waar ik keihard NEE tegen ga zeggen (hopelijk). Yep, hier komt mijn f**ck-it list 2017 . 

Tergende Telefoontjes

De oh-zo-vervelende telefoontjes van callcenters. Je hoort het meteen. Gedaan met een paar minuten vriendelijk luisteren. Meteen val ik in rede met ‘niet geïnteresseerd‘. Nah!

Assertief op de tram

Mijn ouders hebben mij beleefd opgevoed. Ik laat mensen voor aan de tramhalte en wacht geduldig op mijn beurt. Op de tram betaal ik netjes met mijn kaart met als gevolg dat ik niet kan gaan zitten. Alle stoeltjes ingepikt door niet-betalers. Ofwel heeft IEDEREEN in Antwerpen een abonnement ;-). Voortaan race ik naar een stoel, ga zitten en als de tram vertrekt, ga ik wel betalen.

Stoppen met slechte boeken lezen

Gitte – dochter van een vriendin – kwam op bezoek en zag het boek ‘Woesten’ van Kris Van Steenberge liggen. ‘Vind jij dat goed?’ vroeg ze met opgetrokken wenkbrauwen. Ik zuchtte: ‘Iedereen stoeft erover, maar eigenlijk vind ik het boek oersaai.’ ‘Waarom lees je dan verder?‘ Tsja, Gitte heeft gelijk.

 Gitte, you rock girl!

Minder plannen

Ik laat mijn agenda mijn leven niet meer besturen. Gelukkig prijken tegenwoordig weinig afspraken in de planning. Oef! Meer tijd om te genieten, eens niks doen.

Zoals een Afrikaans spreekwoord zegt: ‘Jullie hebben een horloge, wij hebben de tijd.

Mrs. Imperfect

Weg met (te) hoge verwachtingen voor mezelf. Ja, ik heb heel wat fouten en vervelende trekjes. Laat ik maar eens wat minder perfect wezen.

Less stress!

Minder moeten, meer ‘ont-moeten’.  In Costa Rica had ik ooit eens een ‘ontmoeting’ met een sjamaan. Ik mocht één vraag stellen. ‘Hoe gaat u om met stress?‘ vroeg ik (toen al!). De tolk en de sjamaan hadden even een woordenwisseling. De tolk schudde zijn hoofd: ‘Sorry mevrouw, hij weet helemaal niet wat dit woord betekent.’

Heerlijk, toch?

 

 

 

 

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*