Het geheim van mijn man: roman over kleine en grote leugens!

Het geheim van mijn man
Aanrader!

Stel je voor: je ontdekt bij toeval op zolder een brief van jouw man geadresseerd aan… jezelf! Enneuh, om het nog wat gortiger te maken, staat op de brief parmantig: ‘enkel te openen na mijn dood.‘ BAM!

Auteur

De Australische schrijfster Liane Moriarty is de oudste van 6 kinderen, waarvan 3 auteurs! Dankzij haar zusje laaide haar competitiedrift op toen Jaclyn de publicatie van haar eerste boek aankondigde. Liane wilde niet achterop hinken. Gelukkig! Het geheim van mijn man staat als een soldaatje als vijfde in de rij van haar boeken. More to come!

Play more!

Onlangs sloten wij aan bij Telenet TV. Yep, wij hadden zo’n alternatieve satellietschotel op ons dak. Nu weet ik (helaas!) welke beperkingen, die ijzeren pannenkoek ons oplegde. Ik ontdekte fantastische series op Play More en bingewatchte ‘Big Little Lies’, het zesde boek van Moriarty . Een verslavende verfilming!

In de hoofdrollen zien we Reese Whitherspoon en Nicole Kidman schitteren. Niet de minsten! Tip! Als je op een druiligere dag eens wilt hangen in de zetel in wat zachte kussens met een berg chips, dan is deze serie jouw perfecte maatje.

Plot ‘Het geheim van mijn man’

Als ik de twee verhalen vergelijk, zie ik heel wat gelijkenissen. Beide boeken (of serie) gaan over dorpsgenoten, die allemaal een klein of groot geheim dragen – onlosmakelijk met elkaar verweven. In ‘Het geheim van mijn man’ speelt Cecilia de hoofdrol. Zij vindt de befaamde brief, die ze eigenlijk nooit mocht lezen.

Haar leventje als perfectioniste, een succesvolle Tupperware-consulente, die volledige controle heeft over haar gezin en het dorp waar ze leeft. Zij weet precies weet wat er reilt en zeilt. En dan gooit dé brief haar leven volledig overhoop.

Kortom, het boek gaat over kleine en grote drama’s, de hiërarchie in een voorstad, verdriet en plezier in elk gezin, het afwegen van keuzes, het ‘bloed kruipt waar het niet gaan kan‘.

Het geheim van mijn manCover

Kan iemand uitleggen waarom een boek 3 verschillende covers heeft? Een Australische, Amerikaanse en Engelse. Anyone? De Nederlandstalige versie gaat voor de US-cover. Zelf zie ik geen directe link met het verhaal. Het beeld klopt wel – een roos in duizenden stukjes. Een schoonheidsideaal dat plots vergaat.

De UK-versie (een pot met vlinder waarvan het deksel nét opengaat) vind ik beter passen. De schrijfster start immers haar verhaal met een verwijzing naar de doos van Pandora. Mooi!

 

Mijn verdict

Eerlijk? Ik kon het boek amper wegleggen Je wilt eerst weten wat het geheim bevat (natuurlijk!) en dan kan je niet wachten hoe Cecilia – het hoofdpersonage – ermee omgaat. Tenslotte wil je pronostikeren wat de impact geeft op de dorpsgenoten.

Praktisch

ISBN 978 90 449 7232 0

Uitgeverij Bruna

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*