Genieten, eten en drinken: de andere 6 van Antwerpen!

Eten en drinken in Antwerpen
chillen met een vriendin

Genieten in de koekenstad

10 jaar wonen we in Borgerhout en als échte bourgondiërs weten we aparte adresjes te vinden… Als ‘local’ delen we deze geheime plekjes. Ssssst… niet verder vertellen aan toeristen…

Culigenieten in Cena

Eten en drinken in AntwerpenVlakbij de Dageraadplaats (het tofste plein van ’t stad!) vind je een verborgen schat. Al verschillende keren heeft kok Davy van restaurant Cena ons aangenaam verrast met zalige smaakcombinaties en originele borden. Niet aarzelen… boeken!

Eten en drinken in Antwerpen

Taverne Moretus

Eten en drinken in AntwerpenDe beste pitta-schotel van ’t stad, een yummie salade of perfecte steak vind je bij het heel hartelijk en warme koppel George en Martine! Heerlijke gerechten en een ontvangst met open armen. Als Antwerpen een prijs gaf voor de ‘strafste caféhouders‘, dan kaapt dit pittig koppel het goud (en zilver en brons) weg! Regelmatig organiseren zij speciale avonden met eetbare schilderijtjes (nomnom). Hier hebben we al heel wat uurtjes gespendeerd: lekker smullen en daarna de avond verder keuvelend aan den toog… Letterlijk en figuurlijk altijd feest! Opletten: niet open in het weekend.

 

Bacchus Eilandje

Wat een ruwe diamant op het ‘té’ hip eilandje! Authentiek interieur, sympathieke eigenaars, lekker getapte pintjes, grellige gezelligheid en live optredens met hoog rock’n roll, blues en swinggehalte! Een bruine kroeg met freakin’ fun karakter… Bacchus: Vind ik leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Papa Jos

Op stap in ’t stad met een vriendin ontdekten wij deze verborgen parel.  Vlakbij de Paardenmarkt vinden studenten dit authentiek cafeetje gemakkelijk. Wij zagen, stopten en gingen zitten…  Lekker gapend genieten op het terras in ’t zalige zonnetje. Allen daarheen: Papa Jos en chilleuh!!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Bar Gloed

eten en drinken in Antwerpen
interieur dat past bij A-tower

Als je toch aan het shoppen bent op de Meir, zak dan even af naar de Keyserlei en ga vol zelfvertrouwen binnen in de A-tower. Stap de “freakin’ weird” lift in naar de 4de etage. Vergaap je effe aan het industriële, alternatief gezellig interieur of drink een pintje op het populaire terras.

 

 

Den Draak

De Draakplaats – vlakbij de Dageraadplaats – blijft een toplocatie om (nog meer) te gaan ‘terrassen’… en het liefst zitten we bij Den Draak! Iedereen altijd écht welkom en topsfeertje! Vlakbij het oude eindlocatiestation van den tram…

eten en drinken in Antwerpen
bron: den Draak

 

Inspiratie gevonden om zelf te genieten? Laat het weten als je eentje opzoekt 😉

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*