Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee

We zochten een plek tussen Den Haag en het thuisfront (Antwerpen) en mijn ogen dwaalden naar  het eiland  Goeree-Overflakkee … Zoals onze B&B host Brian ‘Bij Bergers het verwoordde: ‘Wat dacht je schat? Bekt goed… dat nemen we!”.

Middelharnis

De gastvrouw van onze B&B  Pand 58 in Middelharnis verwelkomt ons heel warm met frisdrank en een koekje en laat ons de ‘loft’ ex-hooizolder zien (EUR 85/nacht/kamer). Mooi! We beschikken ook over een deel van de tuin, kitchenette én een aparte ingang.  Dan heb ik het nog niet gehad over de excellente ligging vlakbij het charmant haventje met restaurantjes;

lekker in het zonnetje ontbijten...
lekker buiten in het zonnetje …
Middelharnis
groene plekjes tijdens onze wandeling

 

DIY brug

Fijne wandelingen langs het water en mét een brug, die je zelf mag bedienen (zeker heel tof voor de kids én voor de mannen).  Een stadje nét groot genoeg voor de nodige beweging en ambiance; tegelijkertijd klein genoeg om met de lokale bevolking een praatje te maken… Middelharnis heeft een plekje in ons hart!

Middelharnis, automatische brug
de knop bedienen om de brug te starten
Middelharnis, automatische brug
de brug komt aangegleden…
Middelharnis, automatische brug
aan de overkant rijdt de brug terug naar haar ‘stelplaats’

Eten!

Heeeeel aangenaam en lekker eten kan je bij  t-vingerling  ….. Zicht op haven onder een verwarmde paraplu eet je lekker met aangename bediening. Genieten…

Drinken!

En nadien een drankje op het terras… De lokale stamgasten ‘mekken’ spelregels mexen  –  een spel met dobbelstenen, dat ik nog altijd niet snap. Heel luidruchtig en met veel gelach en plezier.  Peet – een zeiler, die zijn gigantische boot vlotjes binnenloodste – gaf ons een rondje ‘voor de overlast’. We genieten van de heel ‘ad rem’ grapjes en trakteren terug. Daarna moest elke ‘Mekken’-verliezer ons een glas betalen.

Middelharnis, haven
Genieten aan de haven…

In ons ‘PAND58’ brengt Paul – onze gastheer – heel discreet ons ontbijt naar ‘onze keuken’. We genieten van het ruime assortiment en de heerlijke tijd in Nederland. Rust!

Middelharnis, B&B, Pand 58
Tuin in B&B Pand 58 met leuke details

Vakantie in Nederland: doen!

We hebben enorm genoten van onze week in Nederland (Katwijk-aan-Zee, Den Haag en Middelharnis). Door 3 diverse plekjes te bezoeken hebben we de idee dat we veel langer onderweg waren én dat we veel gezien en ervaren hebben. Een aanrader!

Wil jij ook dichtbij op vakantie? voor 1 dagje bijvoorbeeld… dat kan in Antwerpen!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Heerlijk Den Haag | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij
  2. HOE ZOEK JE EEN TOF ONDERKOMEN OP VAKANTIE in 7 STAPPEN? | Genieten en de wereld zien... ver weg en dichtbij

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*