Heerlijk Den Haag

Den Haag: bij  Bergers

Via BedandBreakfast.nl  vond ik een subliem adresje…Bij Bergers  (EUR 70/nacht/kamer).  Ik kan voor de deur effe (betalend) parkeren en gastheer Brian komt al buiten en stelt zich voor. “Welkom en zal ik de koffers effe pakken?” Dirk zijn plan om effe te kijken en ‘voelen’ of deze plek voor ons is, rolt met zijn ogen. “Prima, laat ons eerst de kamer bekijken” zeg ik en we staan in zijn antiek en broccante winkel.  We kijken onze ogen uit naar alle spullen en Brian ratelt door.

Den Haag, antiekwinkel, Bij Bergers
ontbijten in de antiekwinkel…

Lekker maf!

Toch zegt ons gevoel vanaf minuut 2 dat het zeer OK is. We volgen Brian naar de beschikbare kamers en zeggen meteen toe. Heerlijk maf ingericht, ruime kamers, superlocatie… En Brian troont ons mee naar zijn privé parking, waar mijn wagen goedkoop kan overnachten (EUR 10/nacht). Nog een paar tips, plannetje voor een stadswandeling en we gaan op verkenning.

Den Haag, stadswandeling
Gratis stadswandeling met groene hoekjes

Heerlijk dineren!

Den Haag telt veel monumenten en prachtige historische panden, waar heel veel gezelligheid heerst. Fijne winkels, veel terrasjes en dan de restaurant tip van onze host  De2Heeren .

Voor EUR 23 kunnen we een 3-gangenmenu bestellen met fijne gerechten en gepresenteerd op mooie bordjes. En top bediening! Na ons diner zakken we nog af naar een kroeg in de wirwarstraatjes met zicht op  een café, waar de baas samen met passanten de longen uit zijn lijf zingt begeleid door  zijn stamgasten op piano, gitaar en geïmproviseerde drum. Heerlijk, toch?

Ontbijten in de etalage

’s Ochtends zijn we blij verrast met ons ontbijt in de ‘winkel’ van Brian. Heel enthousiast en flamboyant serveert hij ons heerlijk vers fruit, broodjes, croissants, beleg,… de hele rimram. Het fijnste vind ik de thee geserveerd in antieke theepotten.  “Effe over het buikje van de pot wrijven en de geest komt eruit om jouw wensen in vervulling te laten gaan. Ik wrijf me al een ongeluk hier!!” lacht hij.

antiek, theepot, bij bergers, den haag
Antieke theepotten bij het ontbijt…

Wandelen

Het gratis stadsplan heeft een heel fijne wandeling voor ons in petto voor een 4-tal uur, waardoor je een goed beeld van bezienswaardigheden krijgt én de verschillende wijken met veel kunst en cultuur. Naaaaiss!

Heerlijke Enoteca!
Heerlijke Enoteca!

Perfecte lunch op ’t water

We zijn te fel verwend en rond lunchtijd keuren we elke eettent af. Té dicht bij de straat, ongemakkelijke stoelen, Italiaans, teveel volk, geen volk (ook niet goed)….”. Om 3 uur ’s middags  sis ik naar Dirk: “momenteel ga ik zelfs bijna voor een stuk appelcake.” Hij lacht me pijnlijk toe: “Wacht maar, dadelijk om de hoek komen we aan het perfecte terras!” Het duurt nog 20 minuten en dan heeft hij gelijk.

Enoteca Grapes and Olives lacht ons toe vanop een boot aangemeerd aan de kant. Supergezellig, leuk muziekje, genoeg volk en toch nog een tof tafeltje… Mmmmmm. Den Haag – vind ik leuk!

Verder naar Goeree-Overflakkee!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Van Katwijk-aan-Zee naar??? over Monster en zo… | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij
  2. HOE ZOEK JE EEN TOF ONDERKOMEN OP VAKANTIE in 7 STAPPEN? | Genieten en de wereld zien... ver weg en dichtbij

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*