HelloFresh: culinair time management!

HelloFresh

HelloFresh

Toegegeven! Ik ben huiverig ten opzichte van alles waar je een abonnement voor neemt. Regelmatig laat ik me vangen (fitness) en moet ik na een tijd toch weer betalen om mijn goeie voornemen stop te zetten. Pijnlijk! Op zekere dag krijg ik een vraag van een vriendin of we het zien zitten om aan te schuiven bij een HelloFresh etentje. Een amateur kok komt met de ingrediënten en de gasten maken het samen klaar. Yep, I’m in!

HelloFresh

Principes

Tsja, HelloFresh overspoelt iedereen met hun guerilla marketing. Alleen als je op Mars woont, ken je het principe nog niet. Toch nog even op een rijtje:

 • jij abonneert je op een bepaald pakket;
 • HelloFresh levert wanneer jij wil (ook ’s avonds en tijdens het weekend!);
 • de verse ingrediënten zijn verpakt per maaltijd;
 • de gemakkelijke recepten maak jij via een stap-voor-stap fiche;
 • jij leert nieuwe recepten en nieuwe ingrediënten kennen;
 • jij kookt gevarieerd én eet minder vlees (1 x veggie, 1 x vis, 1 x vlees);
 • minder afval – alles is afgewogen;
 • minder uitgaven, want je gaat niet shoppen en koopt niet ‘intuïtief’;
 • meer tijd, want je hoeft niet te gaan winkelen;
 • HelloFresh koopt supervers bij lokale boeren.

Commercieel

Uiteraard geeft HelloFresh niet zo maar een etentje mét kok weg. Matthias – ja, die van Komen Eten – draait er geen doekjes om. Hij legt professioneel de principes uit, geeft een sales pitch, vraagt onze mening en polst of we willen instappen. Bij elke nieuwe klant ontvangt het gastkoppel een kado (herkenbaar??). En het werkt…

HelloFresh
FUN!

Fun!

We hebben genoten! Het koken, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe recepten uitgeprobeerd, en samen tafelen. Helaas kan HelloFresh mij niet inlijven… Mijn Marokkaanse groenteboer kan je niet kloppen qua prijs/kwaliteit. Enneuh… wij vinden de porties nogal klein ;-).

Oh ja! Sindsdien schil ik mijn aardappelen niet meer…

Deze diashow vereist JavaScript.

Kan ik nog ergens tijdbesparende kooktips vinden? You name it…

4 Reacties

 1. Wij hadden vorig jaar ook een paar maanden zo’n hello fresh doos. Ik vond het wel fijn dat je die uit kon zetten als de menu’s je niet bevielen. Soep vinden wij bijvoorbeeld te weinig voor avondeten. Maar ik moest me – kookkluns als ik ben – toch elke keer weer erg mijn best doen om die recepten tot een eetbaar resultaat te krijgen. Na een werkdag lukt me dat niet meer zonder stress.

 2. Ik vond het gewoon beregezellig! Samen koken – ’t heeft toch iets. Goe gelachen, leuk om te zien hoe iedereen ervan genoot om nieuwe boeiende en fijne mensen te leren kennen. En nadien in ‘den hof’ samen lekker eten. Perfecte avond! De commerciële saus heb ik rustig van me af laten glijden 😉

 3. Hey Eline, bedankt voor jouw reactie! Inderdaad, HelloFresh is blijkbaar heel flexibel in de abonnementen… Veel stressvrije momenten gewenst!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*