Pakkende poetsverhalen: poetsvrouw hels vertelsel: lees, deel en leer!

Heb je het begin gemist? Wat voorafging lees je hier.

Mijn vriendin vertelt verder…

Nieuwe advocaat

Vorig jaar (2012) zouden wij 7.000 euro terugtrekken van de belastingen, en dat is niet uitgekeerd omdat we nog een schuld hebben van 140.000 euro bij het bedrijf, waar onze poetsvrouw ‘geshopt’ heeft in onze naam. We hebben uiteindelijk een nieuwe advocaat aangesteld. Blijkbaar had de vorige advocaat alleen maar fraude en valsheid in geschrifte aangeklaagd, maar die had er niet voor gezorgd om mij van de zwarte lijst af te halen.

Dure poetsvrouw

Vorig jaar wilden wij een lening aangaan om een mobilhome aan te kopen en dat  ging dus niet… 6 jaar later hee!! De nieuwe advocaat heeft ervoor gezorgd dat ik van de zwarte lijst af ben. Daarna hebben we het geld van de belastingen wél gekregen. Oef! De advocaat heeft nu klacht ingediend en de zaak komt terug voor de rechtbank om onze  verdedigingskosten terug te krijgen. Ik verwacht niet veel aangezien de poetsvrouw – dader dus –  geen geld heeft. Onze advocate werkt natuurlijk ook niet voor niks. Dure poetsvrouw hee!

Belangrijke les!

We hebben wat steken laten vallen. We hebben geen verzekering voor gerechtelijke kosten. En Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt alleen als ge dader bent en geen slachtoffer. Waarschijnlijk hadden we wel onze boekhoudster verantwoordelijk kunnen stellen, want zij factureerde de poetskosten aan ons door. Eigenlijk was het haar werkneemster. Dat hebben we niet gedaan. Je betrekt dan weer een andere partij en dat wil ik niet.

Voorbedachte rade

Ongelooflijk verhaal hee… De poetsvrouw moet het verschillende keren hebben gedaan met voorbedachte rade, want ik werkte regelmatig thuis wanneer zij er ook was. En dat waren de enige momenten dat mijn portefeuille thuis was. Zij moet geweten hebben waar die lag. Ik werkte boven op mijn bureau met de deur dicht omdat ik veel moest bellen. Op zo’n momenten moet zij mijn pas gestolen hebben. Op een ander moment nam zij mijn loonbrief. Hier komt gigantisch veel post binnen. Zij moet echt door de post gegaan zijn om mijn loonbrief eruit te pikken. Ofwel tijdens onze vakantie toen ze de brievenbus leegmaakte… Wie weet? En dan is ze naar de bank gegaan.

euh... zo gemakkelijk lenen???
euh… zo gemakkelijk lenen???

De bank

Dat ik ook nog zo’n verhaal.

Ik trek voor geen meter op haar… Zij heeft zwart haar, ik ben zo blond als iets! Als ge zelf een lening aangaat, vragen ze toch de pieren uit uw neus??? Nu niks blijkbaar.  Dus die vrouw heeft dat op verschillende momenten gepland, bij verschillende gezinnen … het is niet de eerste keer.

Afscheid

Het afscheid was al genomen voordat het allemaal uitkwam. Ik zei haar in september 2006: ‘Die affaire met de was tijdens ons verlof: zand erover …‘ ‘Het zal niet meer voorvallen‘ antwoordde ze. Ze mocht gewoon terug komen poetsen en in oktober in 2006 is ze heel veel ziek geweest. Op een bepaald moment had ze een auto-ongeval (dat zal dan de aanleiding geweest voor de Peugeot… hahaha!) en dan heeft de boekhoudster beslist om ze te ontslagen.

Mijn les

Let wel: ik ben enorm blij dat ik een poetsvrouw heb. Zij zorgt ervoor dat ik die gespaarde tijd aan iets anders kan spenderen. Met mijn verhaal wil ik andere mensen waarschuwen en hopelijk zijn ze niet zo naïef als ik… Anderen kunnen jouw identiteit op verschillende momenten stelen… Wees waakzaam en zorg voor een goede advocaat (laat je hierin adviseren) en verzekering :-).

Heb jij een soortgelijk verhaal? Of nog liever: een positieve noot of hemels relaas?? Neem contact op via chrisje.stultiens@gmail.com. Je kan het anoniem aan me kwijt.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*