Het scherventapijt: Intrigerende roman van Loes den Hollander

het scherventapijt

Soms laat een boek je moeilijk los… Het scherventapijt greep me vast. Intrigerend, vol emoties, sluipend en mooi. Het boek neemt je mee in verdriet, ontrouw, moeizaam afscheid en liefde.

Raar

Normaliter zou ik het boek niet vastnemen of lezen. Dankzij goede reviews op de diverse boekenpagina’s op facebook raakte het boek op mijn ‘wiliklezen‘-lijstje. En de bib had het gelukkig in voorraad 😉

De cover

Neen, de omslag bekoort mij niet (sorry, blauwblauw design!). En in mijn ‘normale doen’ leg ik dit boek terug weg. De cover bepaalt ook het aantrekkingsgehalte van een boek. Toch stop ik het boek in mijn rugzak. Raar… en gelukkig!

het scherventapijtSchrijfster

In mijn hoofd maak ik een virtueel vreugdesprongetje als ik een goed boek vind van een onbekende auteur. En dan merken dat de schrijver een heel palmares heeft… JEUJ!! Lang leve Loes den Hollander!

Het plot van ‘Het scherventapijt’

Hoofdpersonage Annelies worstelt met de dementie van haar moeder én de grote onbekende in haar leven: haar vader.  Ze heeft een LAT-relatie met haar man Dennis. Als hij door een dom geweldincident om het leven komt, ontdekt ze zijn ‘andere’ geheime leven. Een tweede relatie én een kind. Als Marieke – een werkneemster van het bedrijf van haar man – contact met haar zoekt, duizelt het haar. Haar verleden krijgt inhoud en de 3 vrouwen komen na lange tijd toch bij elkaar.

Mijn recensie

Een knap plot doet je nadenken over het leven. Loes den Hollander neemt je mee in de emoties, twijfels en gedachtengang van de 3 vrouwen. Geen zwart-wit verhaal, maar échte, grijsdenkende personages. Zij hebben alledrie hun scherpe kantjes en schoonheid. De B-personages geven nog meer kleur aan het verhaal zonder dat het complex wordt. Knap!

Heerlijke quote: ‘De tijd bestaat alleen maar omdat anders alles tegelijk zou gebeuren.’ Albert Einstein

Praktisch

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

ISBN: 978 90 6112 488 7

[bol_product_links block_id=”bol_5810562aed0b6_selected-products” products=”9200000041951945″ name=”scherventapijt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*