Onzen Guido: geen poetshulp, maar huishostess!

Pakkende Poetsverhalen

In mijn vorige blogs kan je het huiveringwekkende verhaal lezen over gestolen identiteit en alle gevolgen… Bibber! Nog niet gelezen? Hier vind je ze terug:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Gelukkig ken ik ook een fijne vriendin, die met een warm, positief verhaal komt… Zij vertelt hieronder haar verhaal…

Eerst een slechte ervaring…

De allereerste poetshulp bij mij was een dame uit Afrika. Die had echt helemaal niks… Geen centen, geen auto… Dus ik ging die vrijdagochtend ophalen in het centrum. ’s Avonds mocht die bij mij eten en daarna deed ik haar naar huis. Op een gegeven moment stapt ze uit mijn Range Rover en haar zak viel uit haar handen. En mijn botten – Sergio Rossi – vielen daaruit.

Verrassing!

Ze had ze zogenaamd meegenomen om thuis te poetsen, omdat ze mij zo graag had. Ze wou mij verrassen. Wel, verrast was ik zeker… keihard geschrokken ja! Ik ben altijd wel té familiair. Mijn man zegt dat ik moet leren afstand nemen. ‘Kom maar mee, eet maar mee, … ‘ Vertrouwen in het goede van de mensen. Dat blijf ik ook geloven. Deze dame had ooit tegen mij gezegd: ‘Amai, gij hebt veel Uggs botten.’ Ja, 3 paar, dat is veel. Uit de solden dus en iemand had ook een paar uit New York voor mij meegebracht. Ja, en nu had ik bijna een paar botten minder hee…

Onzen Guido

Dan maar weer terug naar het dienstenburo en daar vroeg een dame: ‘Mevrouw, ik weet niet of jij er problemen uitmaakt, maar ik heb iemand voor u en het is een man.‘ ‘Och, laat maar komen’ zei ik met een zotte slag en dat was dan onzen Guido.

Van kapper naar poetshulp

Tsja, onzen Guido… Op mijn vrije dag stond ik op en onzen Guido staat daar dan altijd met een tasje koffie klaar. Wat een man niet heeft, dat heeft onzen Guido. Die kwam bij mij een klapke doen over zijn leven; hij was juist gescheiden van zijne man. Hij had een kapsalon, maar dat verhuurde hij na een tijd aan een escortservice. Dus ging hij poetsen…

Mijn koffiekletswijf

Onzen Guido heeft 4 jaar hier gewerkt. Ik heb zelf in een echtscheiding gezeten en Guido was ook mijn steun en toeverlaat. Mijn huidige man is niet zo close met Guido en zegt dan: ‘Dat is uw koffiekletswijf op jouw vrije dag.’ Guido en ik, wij kunnen echt alles tegen elkaar zeggen. Onzen Guido deed mijn volledig huishouden. Ik kon op hem rekenen. Ik liet mijn hele hebben en houden aan hem achter. Het gebeurde dat ik vroeg: ‘Guido, wisselt eens geld vanachter in de ‘privé-kas‘. Ik vertrouwde die volledig.

swiffer

Swingende Swiffer

Onzen Guido moest niet koken, hij zette ’s ochtends wel de bokes, koffie en thee klaar. In zijn vorige huwelijk zag ik Guido toch wel als de partner met een vrouwelijk kantje.

Guido heeft maar een half woord nodig

Ik voel me zeker niet meer of beter en ik ben nogal los in de omgang. Ik zorg altijd voor een enveloppeke met Nieuwjaar en koop graag iets voor anderen. Zo ben ik! Onzen Guido is één keer naar mijn kast gaan zien en die wist hoe ik alles graag had. Geen enkele keer hoefde ik te zeggen hoe hij mijn spullen moest vouwen of waar dat alles moest liggen. Ik zit heel de dag in mijn praktijk en heb dus geen tijd om achterna te lopen.

Mijn huishostess

Ik heb heel veel waardering. Ik heb nooit gezegd dat hij mijn poetshulp is. Ik zeg altijd: ‘Guido is mijn huishostess. Die organiseert heel mijn huishouden. Die hoort bij ons gezin.‘ Ooit was ik in de badkamer en Guido in de slaapkamer. Mijn man riep: ‘Waar zit gij?‘ en dan antwoordde Guido: ‘Ze zit bij mij in het bad!‘ Dan stak hij zijn kop in de badkamer en vroeg: ‘Welke onderbroek moet ge hebben en welke beha, schat?‘ Of het gebeurde dat ik riep: ‘Guido, wilt gij boven mijn Allways gaan halen, want het is ineens zover…‘.

Internet dating

Rond oktober in het vierde jaar begon hij serieus te daten op internet.  Hij had de ene na de andere date. Alle dagen nadat hij gedaan had met werken, moest hij naar een afspraak. Het ging van kwaad naar erger. Vandaag ene in Beerse, morgen ene in Rijkevorsel, dan in Antwerpen, Braine-l’Alleud, allez, heel wat stippen op de landkaart hee! Onzen Guido nodigde ze ook allemaal uit voor een weekend bij hem thuis.

Op liefdespad…

Tot hij hier in november naar me toe kwam: ‘Ik ben smoorverliefd‘. Hij had een man leren kennen via internet – een Canadees – Steve. Ik heb hen samen nog uitgenodigd tussen kerst en nieuwjaar bij mij thuis voor een etentje. Guido had verlof toen Steve in België was. 14 dagen later komt hij terug werken en zegt: ‘Schatje, ik heb mijn verblijfsvergunning aangevraagd om naar Canada te gaan…’

Mijn beste vriend, koffiekletswijf en huishostess naar Canada... SNIK!
Mijn beste vriend, koffiekletswijf en huishostess naar Canada… SNIK!

Janken

Hij heeft die man één keer écht gezien en die wil nu naar Canada vertrekken. Mijn man zei: ‘Geen paniek, binnen een half jaar staat hij hier terug.‘ Toen onzen Guido vertelde dat hij vertrok, heb ik geschreid. Mijn man vroeg nog ‘Moet ik hem soms tegenhouden???‘ Ik heb gejankt als een klein kind. Als ge goed zijt voor de mensen, zijn ze ook goed voor jezelf. Het doet nog pijn.

Een ramp

Tsja, voor mij was zijn liefdesleven een kleine ramp hee. Stiekem wilde ik dan dat die relatie afsprong (natuurlijk gun ik hem alle geluk) en voordat hij vertrok probeerde ik hem nog te veranderen: ‘Guido, zoudt ge niet gaan voor nen ruigere look?’ Dan kocht ik ook hemden, een jas en een jeans van Jacob Cohën. Andere mensen verwennen, ik doe dat ook graag hee…

Een nieuwe man

’t Is helaas voor mij gedaan met onzen Guido. Hij is vertrokken… Spijtig, héél spijtig. Nu kreeg ik terug een aanbieding voor een poetsman. Gisteren kwam die jongen solliciteren, en die is travestiet in het weekend. Die ziet het wel zitten bij mij. We zullen afwachten… Niemand kan tippen aan onzen Guido! Misschien toch… Wie weet?

Heb jij een ontroerend, lief, grappig, schokkend of prachtig poetsverhaal? Laat het me weten en dan plaats ik jouw verhaal anoniem (namen verander ik hee). Wat vind je er eigenlijk van? Ik ben heel blij met reacties 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*