Sneeuwscooters (een droom!) en huskyslee!

harig schatje...

Eerste ontmoeting met de huskies…

Voor onze tocht met de sneeuwscooters… een safarieke! Na onze Fika spurten we naar de volgende excursie ‘op zoek naar Noorderlicht met de huskies’.  Helaas sneeuwt het fel terwijl we de honden proberen mee in te spannen. We zitten met gemengd gezelschap op de slee, terwijl de begeleiders met een rotvaart  door de sneeuw sjeezen. We zien weinig – spijtig – en onderweg stoppen we natuurlijk aan een Indiaase tent. De thee/koffie verwarmen ons en na een tijdje krijgen we een bord/zilverpapier ‘zalm met aardappelen’ voorgeschoteld. Huh? Dat hadden we niet verwacht.

sneeuw à volonté
sneeuw à volonté
DSCF0094
in de tiepie – FIKA time!

Eten!

De Nederlandse stagaire dierenarts informeert ons dat het inbegrepen is in de excursie. Lekker, maar is dit onze avondmaaltijd?

In ons plunje trekken we na de teleurstellende toer naar ons Restaurant in Camp Ripan , waar – gelukkig – ons een fijn diner staat te wachten. Halloo kiloos!

Sneeuwscooters… héhé!

De dag erna staat een elanden- en rendierensafari (een rit met minibus dus) op de planning én de sneeuwscootertocht. Na wat elandenspotting ontvangt onze gastheer – een flink bejaarde en zeer grappige man –ons in zijn eigen huis, waar we brood met beleg en een eigengemaakte confituursoep binnenspelen. Wat???

In mijn fantasie zie ik het bejaarde koppel ’s ochtends discussiëren: ‘Wat gaan we de toeristen deze keer voorschotelen? Laat ons es zot doen en soep van confituur maken…’.

DSCF0146
aan tafel bij onze meester-verteller en gids

Meesterverteller

Onze gids blijkt heel ervaren  én een fantastisch verhalenverteller en we hangen aan zijn lippen. Met een fysiek en body van een ‘Rambo’, verdenk ik hem ervan dat hij het liefst 30 dagen alleen met een geweer in de bossen vertoeft… Hij heeft Albert van Monaco al een paar keer mogen begeleiden en hij proest het uit bij zijn pikant verhaal over Albert en zijn ‘zoooo mager’ vriendinnetje.

DSCF0133
bangelijk!

Sneeuwscooters!

En dan komt het moment van de waarheid! De sneeuwscooters… Ze tonen imposanter dan verwacht! We krijgen 3 exemplaren en de gids neemt zijn eigen motor, dus ik mag eerst ‘solo’. Na wat geklungel rijden we achter elkaar en doen een fantastische toer over een grandioos meer (jawel!) en door de bossen… HEERLIJK!

Wil jij nog verder lezen?

de échte huskysafari

Ijzerertsmijn

Abisko Skystation

IceHotel

programma en prijzen

Vorige stukjes gemist? sneeuwschoenwandelen Camp Ripan

6 Trackbacks / Pingbacks

  1. Sneeuwschoenwandelen… | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij
  2. Lapland – eindelijk het Noorderlicht zien! | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij
  3. IceHotel | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij
  4. Laplandprogramma Zweden Kiruna | Genieten en de wereld zien... ver weg en dichtbij
  5. Abisko Sky Station Lapland Sweden | Genieten en de wereld zien... ver weg en dichtbij
  6. Kiruna Ijzerertsmijnen: een stad onder de grond

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*