Huurauto in het buitenland: 4 gouden tips om niet teveel te betalen!

Gran Canaria huurauto

Gran Canaria blijft voorlopig onze favoriete vakantiebestemming. Alleen draait mijn maag een beetje rond bij de afhandeling van de huurauto. Ja, ze probeerden ons af te zetten! Lees hier hoe je kan vermijden om teveel te betalen.

Gran Canaria

Telkens als we de naam uitspreken, staren we dromerig voor ons uit. Nee, je ziet ons niet op de toeristische trekpleisters… Ja, we zijn verliefd op de vissersdorpjes. Lees meer hier.

Huurauto zoeken

Natuurlijk wil iedereen een goedkope huurauto. Handig om het (ei)land te verkennen, boodschappen te doen of om het transport van de luchthaven naar jouw hotel of vakantieverblijf gemakkelijk te regelen. Geen dure taxi’s! Mijn man schuimt het internet af om een degelijke, kleine of middelgrote auto te vinden voor een prikje.

Opletten geblazen!

Toch bestaan een aantal addertjes onder het gras. Ja, die huurauto kan enorm goedkoop lijken, maar volgende zaken maken kunnen jouw vakantie al dan niet verknallen:

Verzekering

Zorg ervoor dat je een verzekering met dekking eigen risico hebt (al dan niet bij de verhuurder). Een ongeluk (of diefstal) is gauw gebeurd en het bespaart je veel kopzorgen.

Tanken

De voordeligste formule vind ik de ‘full/full’ optie. Je krijgt een volle tank mee en je brengt de wagen met volle tank terug. Het tarief om de verhuurders de auto te tanken blijkt meestal erg duur. Probeer deze onnodige uitgave te voorkomen.

Aantal kilometers

Vooraf weet je vaak niet hoeveel kilometers je zal rijden. Ik toch niet!

Neem je een optie met beperkt aantal kilometers, kan de prijs voor de ‘overtollige’ afstand pieken.

Goed geprobeerd!

Ja, wij zijn erin getrapt! In wanpraktijken, die bepaalde verhuurders hanteren en die geld kosten. We hadden bij Goldcar netjes een ‘all-in’ verzekering geboekt, met ‘full/full’ en met onbepaald aantal kilometers. Goed bezig!

Bij aankomst in de luchthaven staat meestal een rij aan te schuiven bij de verhuurders. Iedereen wil zo snel mogelijk aan zijn/haar vakantie beginnen. We hebben netjes vooraf betaald en toch moeten we nog onze kredietkaart ‘uitlenen’ voor het geval je toch met een lege tank aankomt. Hmmm.

Wij ontvangen de sleutels en vragen waar we met onze documenten naartoe moeten om de wagen te controleren. Wij stappen dan resoluut met onze bagage naar de parkeergarage, vinden onze auto en laden alvast in. Na twintig minuten beginnen we ongeduldig te worden. We hebben de donkere garage al uitgekamd op zoek naar een medewerker. Nada! Dus vertrekken we richting Melenara.

In ons appartementje zetten we de koffers met een kwak neer en trekken richting Mercadona om wat inkopen te doen. We willen in ons autootje stappen als we plots de velgen zien. Hoewel velgen??? Er hangt bijna niks meer aan. Ik wil foto’s maken, maar mijn GSM ligt nog in het appartementje. Mijn man sust me en zegt dat we een all-in verzekering hebben. Geen zorgen!

Na de vakantie tanken we netjes bij een tankstation vlakbij de parkeergarage aan de luchthaven. Een medewerker laat ons zien dat we de sleutels gewoonweg in een kastje moeten dumpen. Oooowkeej!

Thuisgekomen blijkt na een tijdje 100 EUR van onze rekening. Huh? Het telefoonnummer van de helpdesk bestaat niet en na veel omwegen komen we uiteindelijk toch bij een medewerker terecht. Die verklaart doodleuk dat de velgen beschadigd zijn en niet in het all-in pakket zitten. Damn! Ze vragen of we een foto hebben van de velgen bij aankomst (NOT!) en willen dus de 100 EUR niet terugstorten.

De aanhouder wint! Mijn man heeft herhaaldelijk aangedrongen om de factuur van de nieuwe velgen te ontvangen. En belangrijk: ook een foto van de wagen met de nieuwe velgen erop gemonteerd. Ha! Ondertussen heb ik ook ons verhaal op hun site op Facebook gepost. En wonder boven wonder heeft het verhuurbedrijf onze 100 EUR teruggestort.

Gouden tips!

  • Als je op de terugweg naar de luchthaven gaat tanken, neem ALTIJD een tankbonnetje en hou het bij;
  • Neem foto’s van beschadigingen meteen als je aankomt op jouw bestemming met datum en tijd;
  • Gebruik Easyterra om een huurauto te zoeken. Dat bespaart je enorm veel tijd. Ze hebben zelfs een ‘worry free’ filter, waarbij je ongemakken vermijdt;
  • Geniet van jouw huurauto en de vakantie!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*