IceHotel

DSCF0487
Icehotel in het zonnetje
DSCF0452
de kerk uit sneeuw en ijs

Icehotel

Als afsluiter van onze avontuurlijke week mag het magische hotel niet ontbreken… Als toeristische trekpleister mag je je aan een lange rij voor het inchecken verwachten. Maar daarna is het top!

Meer weten over de prijs? Ga naar Laplandprogramma

Wat is het koud ség!

Aangezien we de ‘koude kamers’ hebben geboekt, krijgen we een locker voor onze bagage. En dan kunnen we het IceHotel zelf gaan ontdekken. Behalve de IceBar kan je ook een kerk en alle verschillende slaapkamers bezoeken.

Ijsvissen

Na een paar uur hebben we het wel gezien en kunnen we gaan ijsvissen – tot groot jolijt van Wim – vriend van de dochter en gefascineerd door vissen.  Deze activiteit staat nergens aangegeven. Gewoon vragen (en betalen) aan de balie!

Als échte Eskimo’s trekken we naar een stuk op de bevroren vijver en zoeken een goed plekje uit. Met de ijsboor (of hoe heet dit?) maken de mannen een paar gaten en dan is het hengelen met veel geduld geblazen in de kou.

DSCF0541

Slaapbriefing

Zonder buit – wel tevreden over de ervaring – kunnen we eindelijk naar de ‘slaapbriefing’:

  • enkel thermisch ondergoed, muts en sokken aandoen in de slaapzak, die je krijgt;
  • neem een trui mee en steek die in de slaapzak;
  • zet je laarzen aan het bed (niet onder het luchtgat),
  • mocht je naar het toilet moeten, dan neem je jouw trui uit de slaapzak en ga je naar buiten (slik!) om naar de toiletten in het hoofdgebouw te stappen.

Sssssstorm!

We kiezen voor een restaurant een kilometer verder in het dorp en de wind (zeg maar storm) blaast ons er in ‘no time’ naartoe. Tijdens onze lekkere zalm vragen we ons toch af hoe we in hemelsnaam naar het hotel kunnen met de storm als tegenwind (het is echt niet normaal!). We schrapen al onze moed bij elkaar, duffelden ons (geroutineerd) in en stappen naar buiten. HOEZEE!!! Een wagen van het Icehotel zet net enkele gasten af en ja, we kunnen mee!

DSCF0561
Icebar is ‘cool’

Icebar

Voor we naar onze ‘slaapkamer’ trekken, moeten we eerst nog naar de  Icebar

Uiteraard gaan we voor de Wodka-cocktails in de glazen van ijs of zoals ze zelf aangeven ‘in the rocks’! De barman entertaint geweldig en we hebben geluk dat er ook een optreden is in de ijszaal. Fijne ambiance en de sfeer zit erin… Nu eerst nog wat opwarmen in het hoofdgebouw aan de open haart, naar het toilet en naar onze ijskamer!

DSCF0505
koele hotelkamers

Slapeuh!

Dirk en ik hebben gekozen voor aparte slaapzakken; je kan ook een dubbele nemen – zoals ons jong koppel – met het risico dat één van de twee minder ‘slaapzak’ heeft… Onze ‘ervaren’ keuze loont en ik slaap als een roos. ’s Ochtends komt het hotelpersoneel je zachtjes wakker maken en krijg je meteen ‘hot lingonberry juice’. Hmmm! Uiteraard moeten we vroeg ontbijten, want vanaf 10 uur komen de volgende toeristen het Icehotel bezoeken… Weer een ‘must do’!

 

Wat een fantastisch ervaring en groot is het jolijt als we bij de terugvlucht maar 1 rij aan de exit hebben. ‘Huh???’ mijn man kan het niet geloven… ‘dan hebben ze het toestel gewijzigd…”.

Meer weten over het programma en prijzen?

vorige stukjes over deze week gemist?

Camp Ripan

Sneeuwschoenwandeling

husky’s en bangelijke sneeuwscooters

de échte huskysafari

Kiruna ijzerertsmijn

Abisko Skystation

 

 

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kiruna IJzerertsmijnen | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij
  2. Lapland Zweden Husky Safari | Genieten en de wereld zien... ver weg en dichtbij
  3. Lapland Zweden Huskyslee en Sneeuwscooters | Genieten en de wereld zien... ver weg en dichtbij
  4. Lapland Zweden Sneeuwschoenwandelen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*