Op vakantie in Nederland… Ken je …

De zee... heerlijk en gevaarlijk

We rijden!

Onverwacht zagen we een gaatje – neen, een gigantisch gat van een hele week – in onze agenda.  Eén blik was genoeg… we vertrekken! En dan start het onderhandelen pas… Last minute – Spanje – Frankrijk – op de boot …. Kordaat zeg ik plots nogal luid:  “Ik wil niet vliegen!”

INPAKKEUH!

Let wel, ik hou van vliegen, maar voor een weekje wil ik geen dag spenderen in luchthavens , airbussen en andere busjes.’s  Nachts uit bed om ‘s namiddags ergens aan te komen… Ik kijk mijn man uitdagend aan: “Trouwens jij hebt nog een telefonische vergadering  tot 11 uur morgen, dat is al een dag verloren. …enneuh…. Wat vind je van de Nederlandse kust? Het is prachtig weer en we willen toch al lang naar de strandpaviljoenen in Bloemendaal … “ Inpakkeuh!!

D-Day

Effe wat gebruik maken van Mr. Google. Ik wil niet te ver rijden en toch mooie stranden ontdekken.  Drie daagjes Katwijk,  Noordwijk en dan nog wat Bloemendaal. En ik heb al een B&B- adres (via via BedandBreakfast.nl) in mijn handtas. Om 11 uur ga ik ostentatief voor het bureau van Dirk staan en trommel met mijn vingers…. Duidelijk… Onze twee valiezen in de auto en we zijn weg.

Op naar Katwijk- aan- zee

2 uurtjes later rijden we voorbij “onze B&B” ‘Kik en Bun’ (EUR 60/per nacht/per kamer), parkeren we een paar straten verder (eerst de “kat” uit de boom kijken en voelen of Katwijk ons ding is). Onze knorrende maag vullen we op de boulevard met een broodje carpaccio. Na een week Nederland weten we dat ELK restaurant carpaccio op de kaart heeft…

Haven Katwijk
prachtig parkeren met de boot aan huis in Katwijk

VVV

Na een druk op de bel komt een goedlachse vrouw van ‘’ de deur opendoen. “Helaas lieverd, het gaat hier snel. We zitten vol!” Het hotel daarnaast heeft enkel een single kamer… Huh, dan stappen we naar het VVV  100 meter verder op de hoek.

Na enkele telefoontjes en het checken van haar email kan ze ons geruststellen. “Ja hoor, je kan ofwel bij een lieve, oude mevrouw voor EUR 55. Jullie zien eruit dat jullie wel trappen kunnen doen met gedeelde badkamer. “  We kijken elkaar pijnlijk aan. Hoe tolerant we ook zijn, badkamers delen hoort hier niet bij. Of we Hotel Noordzee zien zitten  aan het strand voor EUR 125 per nacht???

Hotel Noordzee- ahum!

“Een kamer voor 3 nachten? Tuurlijk, eentje van EUR 125 of 165 en hier zijn de sleutels als je wil kijken.” Goedkoop gaat het dus niet worden… zucht!  De EUR 125-kamer voelt als sardienen in een blikje, we gaan dan voor de niet-gepimpte van EUR165 – slik! Waar de badkamer oude, gouden randjes heeft en een spiegel met roze invulling. Duur, maar zicht op zee… Dirk zucht: “3 x EUR165 voor een lelijke, ouderwetse kamer en….” Mijn blik zegt genoeg. “Als je wil zeuren, stap ik in de auto en rijden we terug naar huis.”

En dan naar het leuke Strandpaviljoen Paal 14! Lekker zonnetje, heerlijk en zooooo vriendelijk, en goedkoop eten en dineren… Hier kunnen onze Belgen nog wat van leren!

strandpaviljoen Paal 14 Katwijk Strand
caraïbisch gevoel in strandpaviljoen Paal 14

Verder lezen? the day after…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*