Katwijk-aan-Zee… The day after (neen, geen ‘kater’)

zeker langs wandelen!

zeker langs wandelen!

Uitchecken!

Na een fijne avond en een gelukkig rijkelijk ontbijt gaan we op wandel langs de jachthaven en belanden we na 2 uurtjes stappen rond lunchtijd in het…. Strandpaviljoen Paal 14.  “Hee, gemiste oproepen uit NL. “ zegt Dirk. Het Noordzeehotel vertelt ons via voicemail dat we niet uitgecheckt hebben en onze valiezen staan aan de receptie. U had maar voor 1 nacht geboekt en deze kamer is gereserveerd voor een ander stel….

Ons stressniveau stijgt.  We discussiëren wat wie er wat gezegd, gehoord, verstaan en vooral, dat we het document niet gelezen hebben… Stom en zut! Ondertussen is het vrijdag – weekend dus – en het strand stroomt goed vol.

Op zoek

Langs de strandhuisjes.nl  –“ neen dame die zijn al volgeboekt tot september” – stappen we een gezellig hotelletje –hotel zee en duin  – gezien tijdens onze wandeling. We zeiden nog tegen elkaar: “dit ziet er een pak gezelliger uit dan ons ‘duur’ Noordzeehotel”…Zou het? Aan de buitenkant zie ik een bordje ‘kamers vrij’. Echt??? En hoezee! Ze hebben een toffe, eigentijdse kamer met een fijn balkon voor EUR 90!

Inchecken!

Effe verhuizen –onze valiezen pikken we op in Noordzeehotel. Al onze bagage hebben ze netjes ingepakt. Zelfs mijn ring – van mijn overleden mama – hebben ze in een zakje gestopt. De receptioniste ontvangt ons met het document – jaja, voor 1 nacht – zwaaiend voor onze ogen.  Het kan me niet schelen, we hebben een ander, beter en goedkoper hotel… héhé!

katwijk aan zee, strand
Hotel vlakbij strand en paviljoen!

Gesetteld

In de trouwens prachtige ondergrondse parking Parking Boulevard Zeezijde  (EUR 10/dag – zondag GRATIS) rijden we van de goedgekozen plek vlakbij Noordzeehotel naar de dichtstbijzijnde uitgang voor onze nieuwe stek en parkeren we op één van de weinige vrije plekjes uiteraard zonder uit de parking te rijden. We zeulen onze ingepakte valiezen naar onze nieuwe kamer. We proberen effe ons eigen terrasje en gaan dan een wijntje drinken (EUR 2,50) op het hotelterras. Elk nadeel heb zijn voordeel…

Verder lezen? naar Monster en zo…

1 Trackback / Pingback

  1. Op vakantie in Nederland… Ken je … | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*