Van Katwijk-aan-Zee naar??? over Monster en zo…

katwijk, haven
Katwijk heeft ook mooie binnenwateren

Weg

Uiteindelijk belanden we in Monster… Maar eerst verlaten we met spijt in ons hart Katwijk aan zee en ons knus hotel  Hotel Zee en Duin … Hoewel de laatste minuten toch effe op de lachspieren werkten.

Na onze valiezen naar beneden te sjouwen, staan we even te wachten aan de balie. Voor ons staat een nette Duitser, die vraagt of hij enkel kan ontbijten met zijn ‘Fraulein’.  De vriendelijke hoteleigenaar legt in vloeiend Duits uit dat dit niet het concept van het hotel is. Enkel de gasten kunnen ontbijten en van het terras genieten. De Duitser begrijpt het en zwaait vriendelijk ‘auf Wiederschnitsel’.

Ontbijt??

We willen net onze credit card op de balie leggen als de echtgenote van de eigenaar onze plek inneemt en haar man toebijt: “Ben je helemaal gek???” Ze zwaait gevaarlijk met haar handen op en neer. “Dat was wel 2 x EUR 12,50 dat we konden binnenschuiven… om helemaal niks te doen!” en ze vertrekt luidruchtig richting keuken nog wat navloekend…

Fawtly Towers sprint even in voor mijn ogen 🙂 Even tussendoor…. Heb jij een druilige zondagmiddag?? Zeker weten dat je de avonturen van Basil, Sybil en Manuel tranen zal lachen… Memories!!

Scheveningen

Volgens BedandBreakfast.nl  heb ik enkele leuke adresjes gevonden, toch zegt ons buikgevoel dat we even de wagen parkeren en  Scheveningen  eerst gaan ‘aanvoelen’. We wandelen over de dijk.

Scheveningen
Drukke dijk in Scheveningen

‘Leuk’ zeg ik ‘geen auto’s’. Mijn man bekijkt me met een fronsende blik. ‘Laat ons even een terras opzoeken en iets fris drinken’.  Na een onvriendelijke bediening (help, we missen Katwijk!) vraagt mijn man: “Vind je dit écht iets voor ons? Scheveningen? Voor 2 dagen???” en neen, hij heeft gelijk. Véééééél te druk met de ene eettent na de andere, elk strandpaviljoen is gekoppeld aan de volgende en vooral, veel herrie.

Ter Heijde

Terug in de wagen besluiten we om langs de kust te rijden tot ons gevoel een leuk – niet te druk – stadje vindt. In Ter Heijde parkeer ik de wagen in een straat vlakbij het strand voor een deur met de spreuk ‘het voordeel van een dorp is dat iedereen weet wat je doet, voordat je het zelf weet’. Dat is zeker niet te druk…

Het aantal mensen op het strand kan je op 1 hand tellen. “Hier zullen de strandwachters geen zoektocht naar een verloren kind moeten starten zoals in Katwijk” grappen we. We ‘strandden’ even neer om de innerlijke mens te versterken bij Strandpaviljoen Moments Beach.

Monster

Daarna besluiten we om de omgeving in het ‘stadsgedeelte’ te verkennen in het dorp (Het heet echt Monster!). Bij de kerken moeten we iets vinden wat een leuk café lijkt. Na 3 kwartier geven we het op; echt niks te vinden wat open is… Té dooie boel.  Het begint fel te regenen, tijd voor een stadsbezoek. Op naar den Haag!

 

1 Trackback / Pingback

  1. Katwijk-aan-Zee… The day after (neen, geen ‘kater’) | Genieten en de wereld zien… ver weg en dichtbij

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*