1 vraag aan 3 stoere mannen: kennismaking & positiviteit in België!

1 vraag aan 3 stoere mannen
Stoere mannen!

1 vraag & 3 antwoorden

Een interview lezen vind ik enorm boeiend. Stel dat je eens 3 totaal verschillende meningen krijgt… Zo kwam ik op de idee om 3 stoere mannen, die elkaar niet kennen, samen te brengen.  Ik legde hen 13 vragen voor en heb hen apart geïnterviewd. Zo krijgen jullie elke maand 1 vraag aan 3 stoere mannen…

  • 3 verschillende fijne karakters;
  • 3 verschillende sappige dialecten;
  • 3 verschillende uitgesproken meningen.

Een avondje interview…

Ik wou dat ik de fijne sfeer kon meegeven van het avondje. De mannen hebben genoten van hun apéro met hapjes, terwijl ik telkens één van de stoere beren meenam voor een interview. Daarna hebben we met z’n allen gezellig gegeten en kostelijk gekeuveld. Heerlijk om te zien hoe ‘onbekenden’ verbinding maken…

3 stoere mannen: Wie zijn ze? Wat drijft hen?

Natuurlijk wil ik ze eerst voorstellen. Wil je hen zelf zien en horen, klik dan telkens op de video onder hun naam. De tekst krijg je er ook bij – moest je hen niet verstaan ;-).

Steven

Video

Goeienavond, ik ben Steven. Ik ben afkomstig uit West-Vlaanderen – Wevelgem – en ik woon in Turnhout. Ik ben van opleiding bakker en van beroep ICT coördinator en geef ik les ook in ICT richtingen. Ik ben vooral bezig tegenwoordig met hard werken en hard genieten en ik hou van korte antwoorden. 

Serge

video

Mijn naam is Serge De Winter. Vader van 2 kinderen: een dochter, die ik niet meer zie, maar een zoon van 15, die dagdagelijks in mijn leven zit. Mijn vrouw is Linda; wij zijn allebei woonachtig in Vosselaar. Allebei zelfstandigen. Mijn beroep is beroepsduiker. Ik doe vooral werken in de haven van Antwerpen, aan de Belgische kust. Buitenland zit er ook wel tussen. Dat is het.

André

Video

Goeiendag, ik ben André Swannet en ik ben heel erg geïnteresseerd in alle dingen, die mensen laten leren, die mensen laten groeien, die mensen laten veranderen.

Ik ga dus op zoek naar passie van mensen. Waar zit de passie? En hoe kunt ge die passie een stuk verder brengen? Hoe kunt ge die passie iets laten worden, waar dat ge eigenlijk heel uw leven mee bezig kunt zijn. Waarbij dat ge zelf ook nog kunt blijven groeien. Dat zijn de dingen, die mij interesseren. 

 

De eerste vraag: Wat vind je het positiefst in België?

Steven

Video

Het positiefst in België vind ik vooral dat het een klein land is, waar dat je alles vindt. Als je naar de ene kant gaat, hebt ge de zee. Als ge naar den andere kant gaat, hebt ge de natuur, de rust, de bergen,…. Dat vindt ik leuk. Als ge naar het buitenland wilt gaan, ge rijdt een uur en ge zijt buiten. Dat vindt ik het leukste aan België.

SergeSerge

Video

Het positiefst in België heeft meer met mijn beroep te maken veronderstel ik, dat het redelijk centraal gelegen is ten overstaan van andere delen van Europa. Kwestie van het positieve is dat eigenlijk het enige dat ik daarover kan zeggen…

André

Video

Ik vind België eigenlijk een knap experiment. Een experiment van waar ze mensen met verschillende culturen – want onze Franstalige vrienden en onze Vlaamse – zoals wij zijn – ik denk dat wij verschillende culturen hebben eigenlijk. En toch – zo verschillend – maar ook zo erg in balans. En ik denk dat het heel tof is met die 2 verschillende culturen op 1 manier op een gegeven toch samen komen. Het jammere is dat het in dramatiek gebeurt of in heel erge vreugde. En dan heb ik het nog niet over Brussel, waar zo’n smeltkroes van diversiteit is. Dat maakt mij toch altijd nieuwsgierig naar: ‘hoe blijven we het toch maar weer elke keer weer doen?”.

 

Kijk jij ook uit naar de volgende vraag aan onze 3 beren “Wat zijn jouw 3 topmomenten?

Enneuh… Wat vind jij het positiefst in België??

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*