Kunst in mezelf ontdekken?? Een artistieke queeste…

kunst exploreren

Niet denken, maar doen!

Terwijl ik lees en leer in het praktische en dunne boekje ‘Waar haal je de energie vandaag’ van Hans van der Loo en Patrick Davidson  (later meer hierover!), vind ik de slogan ‘niet denken, maar doen!’ Deze krachtige kreet past nu gaaf bij mijn persoontje!

kunst exploreren
knippen, plakken en kliederen!

Expo

kunst exploreren
mijn resultaat ligt te drogen…

Via azertyfactor.be (kansen voor onbekend schrijftalent… ahum!) beland ik bij ‘Centrum voor Beeldexpressie‘. Loodzware en angstwekkende term! Voor hun ‘organisch groeiende’ expo roept dit sympathieke team iedereen op om een eigen foto te komen printen, vergroten en uit te hangen… Zou ik?? JAAAAA!!

 

 

Antwerp Tower

Samen met een vrolijke vriendin neem ik de  “freakin’ weird” lift in deze ‘high in the sky’ building op de Keyserlei… om dan in een heel lege ruimte te stappen. Euh… Wotdafok??Een paar daagjes te vroeg (wat té enthousiast). Eventjes geduld… zucht! Op een zonnige zaterdag overtuig ik mijn hubbie om me te chaperonneren. Weer in de rare lift zonder knoppen (huh!) en nu staat een goedlachse kerel ons op te wachten.

Deze diashow vereist JavaScript.

PLAKKEUH!

kunst exploreren
het moet glad!

Een aantal artistieke duo’s van alle leeftijden, taal en kleuren knipt, snijdt en plakt intens. OK! De grijs- en wittinten van mijn foto vind ik ‘ijl’ en precies passen bij het thema (blow up). Dan ontvang ik van de gastheer mijn negen A3-tjes. Die moeten we terug samenstellen (hellup!!) en dan de hopelijk juist samengestelde puzzelstukken met behangpap kleven op een stuk karton. Slik! De witte kantjes van een wit/grijze foto snijden??? Dat kan mijn secure man… En dan staan we allebei zonder bril ons intensief te amuseren…  Het kleven en kliederen mag je altijd aan mij overlaten… Yes, I can!

 

kunst exploreren
het resultaat

Nog gedurfder kunst!

Alsof dit foto avontuur nog niet genoeg risico betekent, neem ik deel aan de schrijfopdracht van ‘blow up: beeld zoekt schrijver‘.  Elke week kan je een gedicht insturen bij een magische foto. (nog) Niet gewonnen, wél geprobeerd! Hieronder deel ik mijn poëziebrouwsels (ahum!) met jullie bij de afbeeldingen van échte fotografen!

 

kunst exploreren
bron: Kathleen Gobbin

De Ontsnapping

Zuurstof, lucht, ademloos,…

De kleuren beklemmen, beklijven!

Mijn hart knijpt venijnig

Zuurstof, lucht, NU!

Bedampt raampje open

Zuurstof, lucht, adem

Ogen dicht, longen open

Deur piept scharnierend en ik ontsnap

De lucht kleurt onbedoeld vrolijk

Zuurstof, lucht, zucht,…

 

kunst exploreren
bron: Nancy Weytens

Leeg

Het zand ligt roerloos

Leeg… zoals mijn verlaten hart

We staren grenzeloos

Naar de eeuwige einder

Verborgen voor verrekijkers

Ik haal nog één keer diep adem

Jij knippert bijna onzichtbaar

Ik sluit mijn ogen en wil niet zien

Het zand knispert koud onder je barre voeten

Jij verdwijnt…. Leeg.

 

A-tower … Het inspireerde mij!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*