Mijn top 3 in Malaga… (en bijna gratis!)

Follow my blog with Bloglovin

Back to the city! Malaga…

Na onze heerlijke dagen in het idyllisch bergdorp Mijas, eindigen we een paar dagen in Malaga. We weten dat rust niet echt aan de orde is in the ‘big city of Malaga’ en hebben dit met voorbedachte rade als ‘staartje’ gepland.

We nemen de bus van Mijas naar het busstation in Fuengirola (1,55 EUR/pp). Aangezien we op zondag vertrekken, rijdt de rechtstreekse bus niet (zut). Vlak naast het busstation kunnen we weer de kusttrein nemen tot in Malaga Centrum (3,55 EUR/pp). En dan bollen we met onze valiezen naar het historisch centrum (leve Google Earth!).

Euh… effe schakelen!

Eerlijk is eerlijk… bij de eerste uren heb ik een hééééél gemengd gevoel. Malaga is een grote stad, dus veel beweging, verkeer, lawaai… Druk dus! Even acclimatiseren na de bergen.

 

IMG_2259
Historische gebouwen alom!

Boek jouw onderkomen aan het strand…

Via AirBnB hebben we een apartementje middenin het historisch centrum geboekt middenin het absolute shoppinggebied. Tip: NIET DOEN! We dachten dat de hevige winkelaars enkel tot 18 uur luidruchtig hun dingen kopen… NOT! Echt dag en nacht hebben we lawaai ondervonden… De straatzangers vinden we heel sympathiek, maar als een duo een deuntje (geen lied dus!) constant onder jouw raam jengelt… poeh! Je kan beter iets huren aan het strand; rustig en je wandelt op 10 minuten naar de binnenstad.

Ons apartementje bij Pedro

ons apartementje
ons apartementje

Middenin het mooie historische centrum hebben we het kleine apartementje van Pedro geboekt (60 EUR/nacht). Koken zit er niet echt in, dus dienen we de lokale eettentjes aan te doen 🙂 ’s Ochtends eet je een Pitufo (geroosterd stokbrood met gehakte tomaten en olijfolie… yummie) en natuurlijk de rest Tapas!

IMG_2148
Tapas… Jeuj!

Malaga heeft alles!

Tip! Het grote voordeel van Malaga: je kan shoppen, naar het strand, naar de haven, musea of Gibralfaro bezoeken…En goedkoop!

Onze top 3 in #Malaga: Castillo Gibralfaro, Museo Picasso én de haven!

Met stip op nummer 1: Castillo Gibralfaro

Tip! Plan je bezoek aan Castillo Gibralfaro op een bewolkte dag… Best intensieve wandeling (niet voor rolstoelgebruikers!); je zal zweten…

Deze diashow vereist JavaScript.

Natuurlijk kiezen wij weer de minst interessante weg … eigenlijk bedoeld voor auto’s door de stad :-(. De wandelroute naar boven staat overal in de stad en aan de haven aangegeven. En dan start jouw wandeling eigenlijk – helemaal rond het kasteel op de ‘omwalling’, die als bescherming diende. (2,20 EUR/pp). Echt spectaculair en goed voor de stappenteller (6 km). Gibralfaro = Yabal (berg) + Faruk (vuurtoren).

Mijn zilveren tip op 2:Museum Pablo Picasso

IMG_2253
My hero!

Wat een charisma! Wat een kunst! De energie spat van elk werk af. Echt, een ‘must do‘ als je in Malaga bent (adres en info). Je betaalt 7 EUR/pp inclusief gratis audiofoon met goeie Nederlandstalige  info bij elk kunstwerk.

Wat de meeste toeristen missen in het Museo Pablo Picasso: de opgravingen in de kelder… Doen!

Grappig dat Pablo Blanco (zijn eigenlijke achternaam van zijn vader)  enkel tot zijn 13 jaar in Malaga heeft gewoond… Nietsvermoedend hebben wij een Pitufo gegeten naast zijn geboortehuis op Plaza del Merced. Heel wat toeristen staren naar het huis naast ons…. AHA!

En op 3: de haven met wandelpromenade en strand met sardienjes!

We hebben geluk: prachtige jachten liggen te pronken… Je kan opzoeken via MarineTraffic wie de eigenaar is (lucky bastard), waar de kapitein naartoe wil en hoe het interieur ingericht is (afknapper!).

 

Drink op de wandelboulevard zeker een Cana (EUR 4 voor 5 pintjes), eet een gegrilde sardien (espeto de boquerones) op het strand … en geniet!

Deze diashow vereist JavaScript.

Bewoners van Malaga: de Boquerones… Qué?

Op het strand zie je de met zand gevulde ‘bootjes-BBQ’ liggen waar de grillexperten (Espetero) de Boquerones klaarmaken. Einde 19de eeuw opende Miguel zijn eerste ‘chiringito‘ (strandpaviljoen) en serveerde de gegrilde sardientjes. Deze nieuwigheid heeft heel wat beroemde stierenvechters aangetrokken en op een dag zelfs de Spaanse Koning. Hij wilde die ‘nouvelle cuisine’ es beleven. Tijdens zijn maal heeft Miguel de koning toegefluisterd: ‘Sire, niet met mes en vork… met uw handen…

Deze diashow vereist JavaScript.

Plaza del Torro: gratis binnenwandelen..

IMG_2231
Loop binnen in de Plaza del Torres

Wandel gerust binnen en vergaap je aan de zitjes. Als het écht meezit, zijn de toreadores aan het oefenen. ’s Avonds kan je gezellig eten bij de eetstandjes rond de arena.

 

En dan tenslotte…. IJS!

Je kan er niet naast kijken… de vele ijssalons en -verkopers. Wij gaan voor een peperdure (9 EUR voor de twee), maar natuurlijk bereid en artistiek ‘geschept’.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Wil je nog meer uitspoken in Malaga? Nuttige website

Onze vorige bezoeken gemist? Bergdorp Mijas   Costa del Sol   Torreblanca

 

Heb jij nog tips voor mij in Spanje?

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*