Mijn uitgaven van een week onder de loep… SLIK!

uitgavenpatroon

Voor budgetmeisje hou ik een week mijn uitgavenpatroon in de gaten… Elke week maak ik mezelf wijs dat het een uitzonderlijke tijd is. NOT! We gaan ervoor… Komtie!

Even voorstellen!

Als 50-plusser woon ik met veel plezier en trots in Antwerpen in een multi-culturele buurt (goedkope winkels!). Meer dan een jaar ben ik al thuis met een burn-out. Ja, dat betekent ‘op de ziekenkas’ (i.e. ‘in de bijstand’ in Nederland), dus minder geld om uit te geven. Een puik idee om de uit de raam vliegende centjes eens kritisch te bekijken.

Maandag 7 november

35,35 EUR 

15,28 EUR Carrefour supermarkt

8,27 EUR viswinkel (halve kilogram verse zalmfilet!)

10,90 EUR groenten/fruitwinkel

0,90 EUR parkeergeld

Yep, na de feestjes in het weekend gaan we tijdens de week de gezonde(re) toer op. Veel groenten en fruit, vis en af en toe vegetarisch.  Ik wil wél meegeven dat je topkwaliteit verse zalm (en alle andere vis) bij ‘onze viswinkel Puertos‘ koopt voor een zalig zachte prijs! Als ik parkeer, kijk ik echt hoe lang mijn afspraak maximum duurt en ik betaal geen cent meer. Nah!

Dinsdag 8 november

27,12 EUR

3,22 EUR groente/fruitwinkel

23,90 EUR afhaalchinees

OMG! Onze goede voornemens om gezond te eten zakken meteen de dieperik in… ZUT! Mijn man heeft zin in Chinees en ik zeg M.E.T.E.E.N. ja… Djiezus!

Woensdag 9 november

10,07 EUR

7,67 EUR supermarkt

2,40 EUR parking

Ja, ik ga bijna alle dagen naar de winkel. Kwestie van vers te eten (als we niet Chinezen hee!). De laatste weken zoeken we een appartementje om te kopen en helaas moest ik in een ondergrondse parking met de wagen gaan staan. En je kan enkel per uur betalen. Ik heb twee keer rondgereden en géén enkel plekje te vinden. Dat is Antwerpen, zut!

Donderdag 10 novemberuitgaven

Vrijdag komt onze dochter met haar verloofde brunchen. Ik wil een 8-tal kleine gerechtjes maken, dus dat betekent een monetaire uitspatting ;-). Als we dan in de Colruyt een geweldige entrecote zien liggen, loopt het water in de mond voor vanavond! Nu we toch in de Colruyt winkelen, sla ik meteen een voorraad zaden, noten en bessen in (pompoenpitten, lijnzaad, gojibessen, chiazaad, amandelschilfers).

121,95 EUR

105,55 EUR supermarkt Colruyt

16,40 EUR groentewinkel

Vrijdag 11 november

Alle boodschappen zijn al in huis, behalve het brood!

   2,00 EUR voor 2 stokbroden

Zaterdag 12 november

0,00 EUR

Geen uitgaven! Aangezien op zondag 1000 spaghetti’s uitscheppen op de Marathon van Kasterlee op het programma staat, blijf ik bij vrienden slapen en zij voorzien mij van lekkere mosselen!

Zondag 13 november

0,00 EUR

Vrijwilligerswerk heeft zijn voordelen… Gratis koffiekoeken, spaghetti én een traktatie van de organisator op frietjes voor de noeste werkers! Op de Marathon van Kasterlee zorgen wij met onze vrienden voor meer dan 1000 porties warme spaghetti voor de sporters. Ik krijg ook nog een 20-tal potjes verse kaas in mijn handen gestopt. Naaaaaisss!

Mijn uitgavenpatroon

Weekbedrag: 196,49 EUR

Natuurlijk spenderen we meestal meer in het weekend. Ofwel koken we voor onszelf of voor vrienden wat uitgebreider ofwel gaan we uit eten (dat betekent ‘big money’ uitgeven)… ’s Ochtends eten we altijd een melkproduct met vers fruit, zaden en noten. Deze week heb ik bijna 20 EUR ‘verbrast’ aan de gezonde noten, maar daar doe ik dan ook heel lang mee.

Vraag ook de kortingskaarten bij de supermarkt. Op mijn ‘grootste’ rekening deze week scheelt dit toch 3,50 EUR.

Vrijwilligerswerk loont! Hoewel mijn knie het begeven heeft na een hele dag rechtstaan. Maandagavond naar de dokter voor een infiltratie in de ontsteking… 31 EUR :-(. Maar dit bedrag hoort al bij een nieuwe week…

 

Het originele artikel op Budgetmeisje kan je hier bekijken.

 

 

 

6 Reacties

  1. ik zou echt niet mijn uitgaven onder elkaar moeten zette want dat gaat echt fout haha, maar aan de andere kant wel confronterend en kun je het goed veranderen. Ik moet toch even vaker voor mijn financien gaan zitten.

  2. Ik heb een maand of drie geleden eens al onze uitgaven genoteerd. Ik schrok er echt van als ik zag aan wat en hoeveel geld we soms uitgeven. Een nuttige oefening om af en toe eens te doen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*