New York: mijn 10 tips op een rij in The Big Apple…

New York

New York NEEEEEW YOOOOOOORK!!! Je krijgt het liedje niet uit je hoofd en vooral niet als je door Central Park wandelt. Alvast met stip op nummer één. Kijk en ervaar mijn 10 tips in ‘The Big Apple‘.

1.Central Park

Op zondag ga je wandelen door Central Park of huur je een riksja.  Laat je verwonderen door de roller skaters, de dansers, de acrobaten! Sta even stil bij het gedenkteken van John Lennon. Laura (15 jaar) en Eline (17 jaar) vroegen  ons: ‘Wie is dat?‘  Ik zuchtte: ‘Jullie hebben echt geen idee wie The Beatles zijn hee...”

2.Central StationNew York

Ontbijt al een échte New Yorker ‘on the go‘. Beste – nee  de allerallerbeste – plek is de kelderverdieping in Central Station.

3.Stardust

New York

Een must-go diner! Terwijl je een burger binnensmikkelt, zingen de obers en diensters de hele avond de pannen van het dak… Deze ‘Broadway musical gegadigden‘ zien hun toekomst als sterren op de planken. Tot dat moment werken ze bij Stardust 😉 Toen wij er aten heeft een ober een rol aangeboden gekregen op de bühne…

 

4.GuggenheimNew York

Ik hou van moderne kunst. Welke plek kan je zeker niet missen vlakbij Central Park (dat is ook weer relatief want dit park is 4 km2)? Het Guggenheim museum natuurlijk! Het gebouw alleen al blijkt de moeite waard – van binnen én van buiten…

5.Brooklyn Bridgedsc05023

Je hebt deze brug al zoooo vaak gezien in films en Amerikaanse series! Wandel over dit monument… en eet daarna een….

 

 

New York

6.Hot Dog

Deze New Yorkse delicatesse mag niet ontbreken. Eet minstens eentje (of eentje elke dag!) en geniet 😉

 

7.Staten Island

Neem de GRATIS ferry naar Staten Island (of Tetteneiland dixit Laura). Je vaart voorbij Statue of Liberty zonder uren te moeten aanschuiven bij de toeristische balie ;-).

Deze diashow vereist JavaScript.

8.Empire State BuildingNew York

Laat je overdonderen door het mega-uitzicht van dit gebouw.  De lift zoeft flitsend snel naar de  bovenste verdieping!

Weetje:

Dit is een hardloopwedstrijd waarbij men zo snel mogelijk van de begane grond via de trappen naar het observatieterras op de 86e verdieping rent. Hierbij worden 1576 treden beklommen. Het record staat sinds 2003 op naam van de Australiër Paul Crake die in 9 minuten en 33 seconden het terras bereikte.

New York9.American Museum of Natural History

Neen, ik ben niet zo’n fan van dinosaurussen, maar ik was wél onder de indruk van de Dark Universe Space Show. Indrukwekkend!

 

10.Times SquareNew York

’s Avonds moet je Times Square zien… Niet voor mensen met epilepsie-gevoeligheid!

 

I love New York… Nog wat beelden

Eerlijk is eerlijk… Niet alles vond ik topnotch! China Town viel wat tegen en ook Ground Zero was… niks (in 2009). Toch geef ik je nog wat sfeerbeelden mee… Enjoy!

Deze diashow vereist JavaScript.

Praktisch

Wij sliepen vlakbij Times Square in Hotel Belvedere  geboekt via Connections. Wil je liever niet op je eentje rondwandelen, boek dan een toer bij BENY – Belgische gidsen, die in New York wonen. Wij gebruikten het boekje 100% New York. Have fun!

 

 

 

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*