Nog 5 guitige uitlatingen in het broeierig Gran Canaria

Gran Canaria

Ik blijf het zeggen: Gran Canaria blijft een topbestemming. Je hebt er bergen, strand, bossen, leuke mensen, lekker eten en vooral de authentieke vissersdorpkes. Eens we op dit eiland zitten, grappen en grollen we met elkaar. Lees onze guitige uitlatingen en grijns 😉

Als je haar maar goed zit…

Een paar uurkes op het strand de zon en wind je huid laten strelen en stralen. Een dutje doen en af en toe goed rondkijken om de stoere basten van zwemmers te aanschouwen of de vrouwelijke swimwear te evalueren. Kendet?

En ja hoor, uit de zee verschijnt een schone deerne met een sierlijke tred. Hilde zit naast me en zegt: ‘Sommige vrouwen hebben toch ongelooflijk goeie genen.‘ Ik murmel: ‘Hm hm, wij hebben gewoonweg andere kwaliteiten.’

De dartele dame in kwestie wandelt het strand op in een prachtig rood badpak met een slimme decolleté versierd met een juweel. ‘Oei!‘, zeg ik verrast aan mijn gezelschap, ‘Zo schoon, maar toch… Onderaan hoeft niet iedereen een haardos à la Kojak te scheren, maar een coupe Lionel Ritchie is toch al lang uit de mode. Die hoeft haar badkostuum zelfs niet uitdoen om te scheren…’

Koninklijk afscheid

Voordat we naar ons appartement trekken, nemen we afscheid van de zee, strand en de bevolking. Mijn man staat op en declameert:

Sjoeklat

Na een paar uur zonnebaden slenteren we naar een deugddoend terras. We zitten aan een ‘familiestrand’, dus de taverne zit volgestouwd met heel wat blije gezinnen. De kinderen joelen en spelen voluit, terwijl de ouders lekker keuvelen met wat hapjes en drankjes.

Het koppel naast ons tafeltje hebben net hun kindjes getrakteerd op een ijsje – een magnum met sjoeklat. Het heel donkere jongetje grijnst breed. Dirk reageert geschrokken: ‘Oei, subiet bijt hij nog in zijn vingertjes!’

Nemo

Onze mannen reageren kinderlijk gelukkig als ze een hengel in hun handen hebben. Ze trekken naar een plekje op de rotsen aan zee om een paar uur te vissen. Elke keer als ze prijs hebben, halen ze de vis voorzichtig van de haak en gooien ze hem (of haar?) terug in het zilte water.

Daarna krijgen wij – de vrouwen – een heel uitgebreide uitleg over de soort en lengte. Maaarrrrrrr, natuurlijk heeft de zee ook slimme vissen in huis. Sommige soorten kunnen het aas ‘stelen’. Dirk zucht dan: ‘Hopla, die naaldvis steekt een middelvinger uit en zegt: ‘Ik kuis mijn schub af.’

Afvallen in gedachten

Op het einde van de vakantie vrees ik dat de kilootjes weer op mijn dijen plakken. We zitten de laatste avond gezellig op ons terras en ik ga een aperitiefje uit de ijskast halen. Plots roep ik: ‘JEUJ! Mijn boek fladdert, ben ik vermagerd? Fuck, dat is waar …. ik had mijn knop opengezet :-(.’

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*