Schrijfster Esther Verhoef ontdekt, hoera! Lees zeker haar ‘Rendez-vous’

esther verhoef rendez-vous

FEEST! Elke keer dat ik een nieuwe schrijver/schrijfster ontdekt maak ik een dansje. Vooral als het iemand uit Vlaanderen of Nederland is… En als die dan nog een uitgebreid gamma aanbied, grijns ik breed. Ook fan van Esther Verhoef?

Schrijfster Esther Verhoef

Pas als ik een boek heb uitgelezen en het echt goed vind, zoek ik wat info over de auteur. Esther Verhoef blijkt een duizendpoot met heel wat in haar mars.

Als wetenschapster heeft ze non-fictie boeken op haar palmares staan over honden. Als het nog niet genoeg is, heeft ze nog interviews gebundeld met mishandelde vrouwen. Knap!

Plot Rendez-vous

Esther Verhoef woont met haar gezin afwisselend in Frankrijk en Nederland en dat merk je! In het boek ‘Rendez-vous’ trekt het hoofdpersonage Simone naar La Douce France met haar man Eric en haar 2 kinderen. Zoals zovele landgenoten wil het koppel een chambres d’hotes openen. Ze hebben een prachtig, vervallen landhuis gekocht en gaan aan de slag voor een grondige renovatie. Voor deze werken huren ze een ploeg werkmannen in. Als Simone een affaire begint met een bloedmooie bouwvakker, begeeft ze zich in een akellig wespennest.

Mijn verdict

Schrijfster Verhoef heeft tonnen ervaring; dat merk je. Heel slim drijft ze de spanning op door tussen de hoofdstukken fragmenten met de slopende gedachtengang van het hoofdpersonage… in de gevangenis! Je blijft in het ongewisse en zoekt nieuwsgierig naar aanwijzingen in het verhaal. Het plot vind ik heerlijk, creatief, ongewoon, verrassend, laagdrempelig en spannend. Vind ik leuk!

Wat??? Zelfs verfilmd!

Verhoef heeft niet alleen heel wat prijzen binnengerijfd, het boek ‘Rendez-vous’ is zelfs verfilmd in 2015.  Dat moet wel de kers op haar taart betekenen…

NEXT!

De volgende Verhoef staat al op mijn ‘te lezen-lijst’ (die altijd maar langer en langer en langer wordt… kendet?).

Praktisch

ISBN  9789049801021

Uitgeverij: Ambo Anthos

2 Reacties

  1. Mijn favoriete dwarslezers voor tijdens mijn wandelvakanties😉Heb er al heel wat versleten!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*