In 2017 hebben we ook weer 5 schalkse uitspraken! Lees en grijns…

vijf uitspraken

Ook dit jaar hou ik mijn oren goed open om alle grappige uitspraken op te vangen. En ze kunnen weer tellen. Zowel van mezelf, mijn hubbie, onze boekhouder en een vriendin. 

1.Afvallen?

Het blijft de ‘never-ending-story’… ons ideaal gewicht en een gezonde BMI. Mijn man Dirk zucht:

2.In kostuum

Op uitnodiging van goeie vriend Serge mochten we naar zijn bevelsoverdracht in Leopoldsburg. Met onze vriendenkliek hadden we aan de ingang samen afgesproken en Marianne glimlacht: ‘Eindelijk, Serge krijgt alle mannen nog eens in kostuum.‘ Inge antwoordt fier: ‘Mijnen Hans is de enige, die nog in zijn trouwkostuum past.‘ Marianne roloogt: ‘Mijne man kon op onzen trouw al niet meer in zijn kostuum.’

3.Bij den boekhouder

Twee keer per jaar spreken we af bij onze boekhouder en overlopen we onze cijfers. Deze keer moeten we naar het nieuwe kantoor in Lommel bollen. Een prachtig en gloednieuw gebouw met een heuse directie-vergaderzaal én mega flatscreen. In plaats van hem te feliciteren met zijn nieuwe stek, rollen de woorden uit mijn brutale mond: ‘Amai Kris, dat is hier precies voor echt!

4. De balans

Nadat we de cijfers hebben overlopen, ziet mijn man wat bleek. Hij stamelt: ‘Amai, ik heb dus veel verlies met mijn zaak.” Onze boekhouder schudt zijn hoofd: ‘Dirk, ge moet het nu niet zo dramatiseren. Ge hebt gewoon geen winst.’

5. Krap

Een paar jaar geleden zaten we nog in het oude kantoor bij de boekhouder. Hij zucht heel diep bij de grote stapel restaurant bonnekes. ‘Dirk, hebt gij écht al die bonnekes opgegeten?‘ Dirk en ik knikken voorzichtig. Kris kijkt met grote ogen naar Dirk zijn buik: ‘Kunt gij eigenlijk nog wel in uwen auto?

Psssst… ondertussen is hij al 15 kilookes kwijt hoor ;-).

 

2 Reacties

  1. Goed bezig! Ik probeer wat meer te bewegen en tijdens de week gezond(er) eten… Succes!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*