Mijas Costa: “rustig” bestaat aan de Spaanse kust!

hier en nu

Follow my blog with Bloglovin

Op naar Mijas Costa!

Na een aantal dagen aan het strand, wandelen naar pleintjes en over marktjes, willen we verkassen naar iets rustiger. En ja, we hebben ‘stilte’ gevonden! Via booking.com vinden we een fijn apartementje Alta Loma – iets verder van de kust in Mijas Costa. Zoals het ‘low budget‘ betaamd, nemen we het openbaar vervoer: de bus.

Zie je mijn nieuwe, helblauwe valies blinken??

Geloof me, ik heb alle (écht alle!) winkels afgeschuimd in Fuengirola. Dit exemplaar (en andere) kan je het goedkoopst aanschaffen in de overdekte hallen in Calle Jacinto Benavente (de straat van de haven naar het bus/treinstation). Aangeschaft voor 32 EUR, terwijl andere winkels tot 75 EUR durven vragen (de schuimers!). Mijn nieuwe trawant heeft 4 wieltjes en bolt als zot :-).

wachten op de bus
wachten op de bus met mijn gloednieuwe valies!

On the road again…

Na een uur zien we heel wat bussen voorbijrijden, maar de relevante niet. Dan springen we op de eerstvolgende, die naar het grote winkelcentrum Miramar in de buurt rijdt (1,55 eur/pp) en de chauffeur vertelt ons dat ‘onze bus’ alleen in de namiddag rijdt (huh?)… Bij Miramar nemen we dan toch maar terug een dure (7,5 EUR) taxi naar ‘ons complex’.

We zijn op zoek naar rust en krijgen rust… Ons apartementencomplex blijkt vrij ver van alle winkels te liggen (euh… eigenlijk ver van alles), dus nemen we terug een taxi naar Miramar, waar ook de supermarkt Eroski (!) zich bevindt.

Iberico ham genoeg!
Iberico ham genoeg in de supermarkt!

 

Hier kopen we dan meteen alles voor de volgende 4 dagen (een over-overvolle ijskast!). Alta Loma ligt naast Club La Costa World– een soort sjiek en heel uitgestrekt Center Parcs. Hier kunnen we op wandelafstand in de mini-mini-market ons brood kopen (oef!). We genieten van onze dagen volledige rust op ons aangenaam apartementje inclusief terras met zicht op zwembad en de weinige buren.

Deze diashow vereist JavaScript.

We wandelen heel wat af! Ofwel naar het strand (door een rioolbuis!) …

door de rioolbuis naar het strand...
door de rioolbuis naar het strand…

ofwel trekken we naar de bergen.

rusten met uitzicht!
rusten met uitzicht!
stilte vlakbij de kust
stilte vlakbij de kust

De perfecte locatie voor de maansverduistering!

Overdag luier ik in de hangmat (siësta!) en ’s nachts slapen we weer onder de sterrenhemel op het terras. Dirk heeft zelfs een half uur liggen staren naar de ongelooflijk rare, oranje maan … (de totale maansverduistering dus en heeft mij niet wakker gemaakt! Zut…).

Een tussenstop voordat we naar de bergen trekken…

Via een taxichauffeur hebben we de tip gekregen om zeker het bergdorp Pueblo te bezoeken. En ja, waarom zouden we niet eens bij de échte Spanjaarden in de bergen een paar dagen vertoeven? Helaas komt ons uitgekozen apartementje pas een paar dagen later vrij…

Dan eerst 2 dagen naar Fuengirola!

Via Booking.com reserveren we een hotelkamer in El Puerto Pierre et Vacances, een simpele, goedkope kamer met terras en als enige, grote voordeel: het zwembad op het dak (niet voor rolstoelgebruikers!) met ongelooflijk uitzicht! Grote nadeel in het hotel: de consistente en stinkende sigarettenrook in de liften…

Deze diashow vereist JavaScript.

 

We wandelen volop en ontdekken – weeral – heel wat ongeziene hoekjes en pleintjes. Nogmaals een herhaaldelijk verzoek: ga een paar straten verder dan de drukke dijk…

post, spanje, fuengirola
duidelijke brievenbussen bij de post!

Aangezien we zonder keuken zitten, verkennen we wat ‘Food & Beverages’.

IMG_1870
Tapas 🙂

TIP! In de tapasbar kan je zelf de lekkernijen uit de toog nemen. De ober komt ook rond met tapas, dat wil niet zeggen dat je deze niet moet betalen 🙁 Zelfs niet als de ‘camarero’ een ‘tournée générale’ gong slaat… We hebben het zelf ondervonden… Je betaalt naargelang de hoeveelheid en lengte van de saté-stokjes op jouw bord.

IMG_1873
interieur tapasbar/enoteca

’s Avonds zoeken we een gezellig pleintje met een eet/wijnbar met prachtig interieur…én ook interessante artiesten!

IMG_1874
artistieke buurvrouw op het terras… volop in haar creatieve bui

… en dan trekken we (eindelijk) naar bergdorp Mijas – mijn favoriet! Dat zie je hier binnenkort 🙂 Lees onze vorige aflevering hier.

Wat is trouwens jouw favoriete plek in Spanje?

Laat het me zeker weten en vul het hieronder in bij ‘leave a comment’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*