TomTom sporthorloges: getest én goedgekeurd!

TomTom Sporthorloges
nieuwe sporthorloges!

Sinds begin 2016 hebben mijn man en ikzelf het ‘start-2-run’ schema gevolgd. Dirk loopt nu vlotjes 21 kilometer en dankzij een langdurige knieblessure en mijn burn-out jog ik mijn 5 kilometerkes. Genoeg zweet voor een echte sporthorloge! En we kiezen voor TomTom.

Voordelen van TomTom Runner 2 of Spark

Na ettelijke maanden uitproberen, zetten we de voordelen op een rij van mijn TomTom Runner 2  Cardio + Music en Dirk zijn TomTom Spark Cardio + Music

Hartslagmeter zonder borstband

TomTom Sporthorloges
De hartslagsensor zit achteraan en werkt super!

Zo fijn om zonder borstband te joggen! De horloge heeft een ingebouwde hartslagmeter. Aangezien je bij aanvang al jouw persoonlijke gegevens instelt, hoef je geen specifieke hartslagfrequentie in te geven. Je kan kiezen uit: easy, fat burn, endure, speed of sprint. Haaaaaandig!

Oortjes zonder koordjes

Soms bieden de leveranciers pakketjes aan. Bij mij waren de Bluetooth oortjes inclusief (check dit voor je bestelt!) en ik kreeg dan ook meteen 3 soorten oordopjes. Let op: niet alle Bluetooth oortjes werken met de TomTom sporthorloges!

Heel gemakkelijk te verstellen in lengte zodat ze netjes blijven zitten! Als ik andere joggers tegenkom in het Rivierenhof dan heb ik een interne sarcastische lach: ‘Gnaa, gnaa!‘ Zij lopen te wiebelen met draden van hun oren naar hun telefoon of hebben koptelefoons (ook handig als oorwarmers denk ik net)… En ik loop ‘draadloos’ met fantastische ‘concertsound’… Ik geef toe: soms steek ik mijn handen in de lucht als ik meezing: ‘Put your hands up in the air…’

TomTom Sporthorloge

GPS

TomTom staat bekend als GPS. Jouw horloge volgt haarfijn het gelopen, gewandeld of gezwommen parcours. Heerlijk!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Knappe statistieken

Dirk zit instant te grijnzen als hij zijn parcours downloadt op de laptop. Elke keer weer hoor ik zijn statistieken: snelheid, minuten per kilometer, hartslag,… Oh ja, zijn allersnelste sessie tot vandaag heeft hij per ongeluk met mijn horloge gelopen. En hij krijgt het niet omgezet naar zijn statistieken.

TomTom Sporthorloge

Diverse sporten

Als je omni-sporter bent, heb je een pareltje aan jouw pols! Lopen, fietsen, zwemmen, indoor, gym, wandelen,… Jouw buddy houdt alles netjes bij.

Waterbestendig en licht

TomTom Sporthorloges
Oranje bandje large    –      Blauw bandje small                            50 gram                    47 gram

Toffe bandjes

De goedkoopste versies hebben een zwart bandje, maar wij kochten meteen wat extra fleuriger versies ;-). Je ziet ook de verschillen tussen een small en large. Meet jouw pols voordat je bestelt!

Notificaties

Een aangename stem spreekt je aan bij notificaties. Als je op hartfrequentie loopt, krijg je regelmatig te horen of je te hard, te traag of net goed sport: ‘Slow Down‘ – ‘Sweet Spot‘ – ‘Push it‘. Als je zonder oortjes sport geven een trilling en symbool op de duidelijke display van de horloge aan waar je aan toe bent.

Nadelen

Zoek de verschillen?

Geen verschil in uitzicht, software of functies. Koop dan de goedkoopste hee!

Batterij

De batterij laadt heel snel op, helaas gaat die maar 5 uur mee. Als je een lange daguitstap maakt, zorg dat jouw horloge volledig opgeladen is (of neem een lader mee).

Software upgrade

Bij de download van een nieuwe versie software heeft mijn horloge al eens tilt geslagen… Zut! Gelukkig was het euvel snel verholpen na nog een keer de horloge te koppelen aan mijn laptop. Oef!

Prijs

Tsja, die schommelt natuurlijk. Wij kochten bij bol.com. Zorg ervoor dat je de versie met cardio+music aanklikt. Ondertussen bestaat ook al een TomTom Runner 3…

Conclusie: de voordelen wegen zwaar op tegen de nadelen. Wij (als amateurkes) vinden de TomTom sporthorloges top! Wijze raad: koop een TomTom Runner 2: goedkoper en volledig identiek aan de  Spark ;-). Just saying!

[bol_product_links block_id=”bol_5815b72c7f6e2_selected-products” products=”9200000050082131,9200000050082149,9200000064203341,9200000050082159,9200000064203349,9200000050765757,9200000050765759″ name=”TomTom” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*