My ‘lucky’ top 7 in London!

Follow my blog with Bloglovin

Nee, ik ben geen superfan van het hippe, superdrukke en vooral grijze London (nogmaals sorry!). Toch heb ik een paar mooie tips voor jullie…

My ‘lucky’ top 7

  1. Camden Lock (dat wisten jullie al via mijn topfavoriet in London blog)
  2. Emirates Cable Car
  3. City Cruises & Greenwich
  4. Fifteen
  5. Big Ben
  6. O2
  7. Harrod’s

2. Vlieg met Emirates voor £ 3,40!

Alle praktische info over de Emirates Cable Car vind je hier. Je kan best met jouw Oyster Card swipen (goedkoper en sneller!). Meer info over Oyster card lees je in mijn vorige stuk.

Deze diashow vereist JavaScript.

Docklands: spendeer hier zeker wat van jouw kostbare tijd…

Voordat we instappen in de Emirates Cable Car  zijn we aangenaam verrast dat we in een leuke buurt terechtkomen. Het stralende zonnetje geeft nog een extra motivatie om buiten een ‘burger’ te verorberen met zicht op de watersporters. Onderweg hebben heel wat ‘tube’-reizigers ons doen lachen en fronsen… Verkleed als Manga-stripfiguren, Star Wars figurant, krijgers en … ja, als wat nog??? Mijn nieuwsgierigheid laat me bijna ontploffen en een wat Victoriaans uitgedoste dame geeft ons eindelijk uitleg.

MCM – Manga, Comics, Movies and more…euh…

Toevallig organiseert MCMcomiccon hét halfjaarlijks evenement in de expohal (vlakbij de Cable Car). Aha! Een grote beurs met als thema ‘Comics, Manga, Cosplay, Movies, Videogames’ trekt heeeeeel veeeeel fans. Hét moment om een kijkje te gaan nemen…

Deze diashow vereist JavaScript.

3. City Cruises tot Greenwich

Ik ben niet zo’n fan van georganiseerde rondtripkes… toch kiezen we voor de  City Cruise om London vanop het water te bekijken.

Tip! Citry Cruise: Ga niet voor het ‘standaard’ traject tot London Bridge, maar blijf zitten tot Greenwich. Nadat 90% van de passagiers uitstappen, begint het interessante (en rustige) traject van de Thames met prachtig uitzicht.

Je kan een return ticket kopen, maar wij kiezen om bij aankomst wat rond te kuieren in Greenwich en dan de trein terug te nemen (easy!). Pssst…  als je durft, koop je een ticket tot London Bridge en vaar je tot Greenwich (en eventueel terug). Wij hebben geen controle gezien…

In een sappig Londons vertelt de gids/stuurman wat anekdotes bij de toeristische trekpleisters zoals de London Eye, London Bridge, The Pickle, The Shard, Canary Wharf … and much more!

Greenwich blijkt een verademing… héhé! Het hele gezellige stadje bekoort ons enorm. Als ik echt in de buurt van London moest kiezen om te wonen, dan zou het in Greenwich zijn. Klein stadje, sympathiek mét een klein ‘Camden Lock’. Niet alleen de Cutty Sark maakt Greenwich bekend, maar vooral omwille van GMT natuurlijk.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

4. Fifteen

We hebben als eens genoten van Jamie Oliver’s keuken tijdens het verblijf van Dirk in Glasgow voor zijn werk. Iedereen kent de sympathieke en hyperkinetische chef met zijn simpele en erg smaakvolle gerechten. Zijn restaurants bevestigen dit beeld… Druk, simpele keuken, maar de smaken ontploffen. Ik herinner (en proef terug) zijn ‘posh chips’: frietjes met truffel. Yummie!

Je hebt verschillende soorten restaurants als je wilt eten bij een Jamie Oliver. Alleen al voor zijn ‘Italian’ kan je in London alleen al terecht op een 15-tal plekken. Nu wil ik dineren bij zijn ‘sociale’ project Fifteen, dat al heel wat stof heeft doen opwaaien. Sinds 2002 heet hij een doorgedreven opleidingsprogramma voor kansarme jongeren, die daarna (indien geslaagd) in zijn restaurants werken. Met succes! Onlangs opende hij een nieuwe Fifteen in Amsterdam.

We gaan erg vroeg op pad en dat loont! Fifteen heeft nog maar 15 minuutjes de deuren geopend en we vinden nog nét een plaatske aan de bar. Oef! Zoals verwacht kan de presentatie van de gerechten beter, maar de smaken verrassen ons weer heel positief. Op onze rekening merken we dat we £1 doneren voor dit project… Graag!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

5. Big Ben… need I say more?

London... een mix van schoon- en lelijkheid
London… een mix van schoon- en lelijkheid

BigBen om 3 uur… Klik en luister effe mee!

6. O2

Met onze Emirates Cable Car arriveren we aan de O2. Een opportuniteit om effe binnen te gluren. Vandaag start U2 net hun optredens in London een hele week lang. Hier kunnen de concertgangers vooraf eten in een 30-tal verschillende restaurantjes. Sportpaleis, misschien het concept herzien??

Deze diashow vereist JavaScript.

7. Last, but not least: HARROD’s

In een ver, ver verleden (toen de dieren nog spraken) ging ik op schoolreis naar London. Behalve mijn in Soho gekochte LP Bush Doctor van Peter Tosh (die nog steeds naar patchoulie riekt), herinner ik me Harrod’s heel levendig. Ik wil checken of mijn herinneringen niet overdreven zijn… NOT!

Deze diashow vereist JavaScript.

Klik, kijk en luister mee naar de pizza à la Pavarotti…

En dan natuurlijk nog: Fish & Chips!

Je kan er niet omheen: hét nationaal gerecht van de UK, dat ze gelukkig niet meer in krantenpapier verkopen (JUK!). Wij eten F&C in de enige ‘fatsoenlijke’ eettent in onze verblijfplaats in Hayes: Wetherspoon – een goedkope, wat ouderwetse keten.

 

Heb jij nog London tips of ‘must do’s’?

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*