8 aparte uitstapjes in Antwerpen: wat kan je doen?

Kroonluchter bij De Koninck

Wat te doen in de ‘koekestad’…

Met veel plezier woon ik al 9 jaar in het mediterraanse Borgerhout! Daarom wil ik – als local – gerust wat toffe anders-dan-anders tips delen met jullie in het Antwerpse om te DOEN.

Zie Antwerpen eens van een andere kant...
Zie Antwerpen eens van een andere kant…

1.Geheimen stromen onder de stad!

Je kan onder de stad in de riolen een wandeling maken. Met de gids en aangepaste kledij, zaklamp en ‘rubber botten’ hoor je smeuïge verhalen. Je vaart zelfs een stukje per boot!

Ruienwandeling

2.Sint Anna Tunnel

Je kan onder de Schelde wandelen, joggen of fietsen. Met jouw bike neem je de fietslift; zelf ben ik fervente fan van de oude roltrappen…

Bangelijke roltrap...
Bangelijke roltrap…

Sint Annatunnel

3.De zoo: backstage

In plaats van de dieren te gaan begapen aan de voorkant, kan je achter de schermen heel wat geheimen ontfutselen van de gids. De moeite!

De Zoo achter de schermen

4.Petanque aan het museum

Doe zoals de ‘locals’ en speel een spelletje petanque aan het Museum voor Schone Kunsten. Neem een flesje wijn mee en wat glazen…

Museum voor Schone Kunsten

5.Lezen in de bib Permeke

Een heerlijke plek om rond te struinen of gratis de krant of een magazine te lezen aan het De Coninckplein. Je kan ook terecht in het leescafé met gezellig terrasje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Permeke

6.De Koninck rondleiding

Wat is Antwerpen zonder de ‘bollekes‘? De Koninck heeft een toffe interactieve toer opgezet. Op het einde drink je natuurlijk een proeverke. Wat denk je om eens een probeersel van de brouwers uit te proberen? Als het genoeg ‘vind ik leuks’ krijgt, kan het op de markt komen.

Brouwerij

Deze diashow vereist JavaScript.

7.Shoppeuh!

Echte fashionistas of vintage lovers halen hun buit binnen in de Kammenstraat. Zelf heb ik mijn sixties killer shoes gevonden in de winkel Vegas Retropolitan Fashion. En in deze straat ontstond jaren geleden ‘Laundry Day‘… jawel!

Jouw fifties of sixties look vind je hier...
Jouw fifties of sixties look vind je hier…

Overzicht van de shops

8. Kathedraal beklimmen

Elke woensdag (van april tot september) kan je naar de top van de kathedraal via de 538 trappen…

Kathedraal

Heb jij nog insider tips? Laat het weten, dan kan ik ze bundelen voor andere lezers… Binnen een paar dagen lees je hier: wat te zien & waar eten en drinken in Antwerpen!

Psssst… binnenkort genieten we weer van zomervanantwerpen en kan je goedkoop overnachten in het nulsterrenpension!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*