6 aparte uitstapjes in Antwerpen: wat en waar eten en drinken?

Café Kiebooms
Bron: wAlterations.be

Wat eten en drinken in de ‘koekestad’…

In mijn vorige blogs kon je lezen wat je kan doen of zien. Nu neem ik je mee naar bijzondere plekken waar je kan genieten van food & drinks! Van een bolleke tot culinaire hoogstandjes (en alles ertussen). Nomnom…

1.Mosseleuh oep Sint Anneke!

Ofwel neem je de koelbox met lekkere dingen mee om te luieren op het Sint Annastrand ofwel ga je (zoals de échte sinjoren) mosselen smikkelen. Kies voor het hippe Plaasj; hier kan je ook buiten lekker genieten. Linkeroever vergeten we vaak onterecht te bezoeken. Toch heb je hier een mega uitzicht op ’t stad en krijg je het vakantiegevoel er gratis bovenop…

Deze diashow vereist JavaScript.

Café t Zeezicht
Alle dagen hopen!

 

2. Dageraadplaats – tofste plein van ’t stad!

Geniet van een bolleke of pintje op het terras van het immens populaire  Café ‘T Zeezicht en jouw kids kunnen rakkeren in de speeltuin op het plein (’s avonds onder de nagemaakte sterrenhemel).

 

3.Kiebooms – intact bewaarde jazzclub

Helaas gesloten wegens rechtszaak geluidsoverlast 🙁

In dit danscafé van oorspronkelijke uitbater en accordeonvirtuoos Leo Kiebooms, hebben mijn (ondertussen gestorven) ouders vroeger wat danskes ‘geplaceerd’ op het De Coninckplein.  Jaren later staat het volledig bewaarde interieur terug in volle glorie!

Bij Kiebooms stap je binnen in een bijzondere plek, dat onlangs het verbod kreeg om nog muziek te spelen… Huh??  Heel wat artiesten en verenigingen hebben hier hun stek. En terecht protesteren de vele fans en organiseren ze creatieve en originele benefiets. Het verhaal en de vele acties volg je op hun facebookpagina.

Beleef de sfeer even mee.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

4.Tapas aan de lopende band

Ook zo’n fan van tapas? Als je door het fashiondistrict de Kammenstraat slentert en je krijgt na het shoppen een hongerke, kan je bij Comocomo terecht voor hapjes, die voorbijsnorren op jouw tafel… Ze hebben een slim kleurensysteem bedacht, zodat je meteen weet wat voor vlees (of liever  cheesies, veggies, fishies, garlickies, porkies, meaties of sweeties) je in de kuip hebt!

Deze diashow vereist JavaScript.

5.MOMBASA

Op het prachtige Moorkensplein in Borgerhout vind je Mombasa – een café met ambiance. Ze hebben zelfs een eigen wielerclub. Regelmatig organiseren ze optredens of kan je in groep kijken naar sportwedstrijden. Of wat dacht je van de 3hoekkoers?

Deze diashow vereist JavaScript.

6.Little Gem

Bestaat helaas niet meer 🙁

Op de Vlaamsekaai verbergt zich een juweeltje van een restaurant: Little Gem. Ik kan beamen dat je topniveau krijgt. Oogstrelende schikking, yummie smaakcombinaties, aparte gerechtjes… en alles geserveerd op servies, dat ik meteen zelf wil hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Laat het me weten als je één van deze zalige plekken bezoekt (of heb je er al eens genoten?)…

Ik hoor graag jouw mening! Delen is vermenigvuldigen…

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*