Vijf grappige uitspraken om niet te vergeten! Over Goodwood en zoo…

Goodwood en Zoo

Als ik in jouw buurt ben en je flapt een grappige uitspraak of een mopje eruit, dan kunt ge in mijne 5-lijst komen. Lees over Goodwood, de Zoo en grinnik!

Goodwood

Vrienden Brigit en Koen bezoeken jaarlijks ‘Goodwood Revival‘ in de UK.  Zij houden van oude auto’s, MG’s en de jaren 50. Op een feestje hebben ze een fotoboek op de salontafel liggen. Een vriendin bladert erin en mompelt: ‘Amai Brigit, gij zijt de enige die verkleed is in Goodwood. Mooi!‘ Brigit stamelt: ‘Dat is een foto van de dag voor het festival. We waren nog niet verkleed…

24/7

Sinds 11 september 2015 ben ik thuis met mijn burn-out. Gelukkig heeft mijn man ook een jaar ‘vrijaf’ genomen, omdat zijn gezondheid ook in slechte staat was. Vorige week zondag begon hij luidkeels te zingen:  ‘ZOOOOONDAAAAAG, ZONDAG, vandaag blijf ik weer heel de dag weer bij je, MAAAAAANDAAAAG, MAAAANDAAG, vandaag blijf ik de hele dag weer bij je, DINSDAAAAG, DINSDAG,…

Schoenmaker blijf bij je leest

Ik sta aan te schuiven bij de schoen/sleutelmaker en voor mij geeft een mevrouw haar ticket af om haar sleutels op te halen:  ‘Hier zijn uw sleutels mevrouw. Fijn dat u ze zo snel komt afhalen. Anders komen brave Albanezen die wel opkopen.’ ‘WABLIEF?’ ‘Grapje mevrouw.’

Mopje van de Koen

Na een geweldig graaf feestje zitten we samen met vrienden Filip, Hilde en Koen te ontbijten (euh… brunchen). En soms zijn mopjes zoooo simpel én goed! Koen vertelt:

Ik kan naar de ZOO!Goodwood en Zoo

De kinesist behandelt mijn rondzwevende kristallen in mijn oor (echt waar!) oftewel Benigne Paroxismale Vertigo (alstemblieft). Terwijl hij mijn nek en rug los masseert murmelt hij: ‘Ja, mijn vrouw zegt dikwijls dat ik moet oppassen wat ik vertel tegen mijn patiënten, maar ik ga het toch doen. Chrisje, jij hebt een buffelnek.‘ Ik draai me om. ‘Wablief??‘ ‘Maar nen lichte hee! Nen lichte buffelnek.’

 

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*